Také máte rádi lasagne, ale jejich příprava se vám zdá složitá a zbytečně zdlouhavá? Už nemusíte zoufat, tento recept nevyžaduje vrstvení jednotlivých plátů a dokonce ani pečení. Vše zvládnete za hodinku a přitom chuť je klasická pro tradiční lasagne:).
Doba přípravy: 1 h
Porce: 6 – 8
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
450 g mletého hovězího
1 žlutá cibule, nahrubo nakrájená
4-5 stroužků česneku, nadrcených
1/4 – 1/2 lžičky drcené červené papriky
1 sklenice italské omáčky (cca 700 g) , nebo vaší oblíbené
8-10 hrnků kuřecího vývaru
400 g krájených rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky balsamika
1 1/2 lžičky krupicového cukru
1 lžíce sušené bazalky
1 lžička sušené petržele
1 lžička sušeného oregána
1 bobkový list
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
10 plátů lasagní, nalámaných na menší kusy
1/2 hrnku smetany (volitelné)
Sýrové zdobení
strouhaný sýr, např. Eidam
trochu strouhaného parmazánu
sýr ricotta
Postup
1
Těstoviny můžete nahradit jinými, čas vaření bude pak kratší.
2
Smetanu můžete nahradit 2 lžícemi škrobu smíchanými s trochou vývaru, pokud chcete o trochu dietnější jídlo.