Třešňová roláda z listového těsta s vlašskými ořechy

Třešňový závin, který se vždycky povede. My jej pečeme již dlouho a je vděčný ve všech směrech – rychlý, jednoduchý i velice dobrý. 🙂 Kdo nejí, nebo nechce vlašské ořechy, lze je vynechat.
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 10 – 12

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok č.1

Nechte těsto chvíli v pokojové teplotě a poté jej rozválejte na tenký obdélník.

Krok č.2

Rozpustte máslo a pomažte jím povrch těsta. Posypejte strouhankou s vynecháním okrajů. Vlašské ořechy namelte ve food procesoru a nasypte na strouhanku.

Krok č.3

Třešně smíchejte s kukuřičným škrobem a moučkovým cukrem.

Krok č.4

Naskládejte třešně rovnoměrně na plochu těsta a co nejpřesněji smotejte do závinu. Opatrně přemístěte závin na plech vyložený pečícím papírem a do povrchu udělejte několik děr pomocí vidličky. Potřete rozšlehaným vejcem a vložte do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte přibližně 15 minut nebo dozlatova.

Krok č.5

Poté vyndejte závin z trouby a nechte chvíli chladnout. Poté posypejte vršek trochou moučkového cukru a můžete servírovat.

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • 500 g třešní, vypeckovaných
  • 80 g vlašských ořechů
  • 80 g strouhanky
  • 1 lžíce másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganský bramborový guláš

Karamelové košíčky

Lahodná mrkvová bábovka s vlašskými ořechy a pomerančovou polevou

Sekaná s pivní marinádou

VIDEORECEPT: Zapečené plněné brambory

Krémový tvarohový koláč s třešněmi

Cuketové lasagne s hovězím masem a parmezánem

Letní závitky Goi cuón

Rebarborová limonáda

Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu

Jednoduchý bezé dort se šlehačkou a čerstvým ovocem

Video: Kakaová roláda plněná 3 druhy zmrzliny, přelitá čokoládovou polevou