Krémová květáková polévka

Tuto polévku plnou zeleniny si zamilujete. Na zahuštění moukou zapomeňte.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hlávka květáku
  • 1 bílá cibule
  • 5 šalotek
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • špetka soli, pepře, majoránky

Postup

1

Cibuli si nakrájejte nahrubo, očistěte květák a rozdělte ho na růžičky, několik si jich nechte stranou na ozdobu. Celer nasekejte na kostičky.

2

Ohřejte si půl litru zeleninového vývaru. Mezitím si na lžíci másla osmahněte cibuli. Až zesklovatí, přidejte květák, chvíli smažte, přisypte celer, promíchejte a zalijte horkým vývarem tak, aby skoro zakrýval všechnu zeleninu. Dosolte, opepřete, dochuťte kari a majoránkou.

3

Přikryjte pokličkou a duste cca 15–20 minut do změknutí. Poté polévku rozmixujte dohladka. Podávejte ozdobenou barevným pepřem, bylinkami a osmaženým květákem na pánvi. Je krásně krémová i bez přidání smetany, zasytí, ale přitom je dokonale jemná.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Karameloví perníčci

Houbový kuba s krupkami, bylinkami a česnekem

Kuřecí stehýnka na šalvěji

Pikantní kapsa se sweet chilli sauce

Lehké kuřecí kari

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Lívanečky se skořicovou spirálou a vanilkovou polevou

Lehká avokádová pěna s banánem a kakaem

Dýňové ragú s fazolkami

Houbová omáčka

Domácí meduňkový sirup

Kandovaná dýně

Brokolicové pyré