Snadná křehká plněná bramborová pizza z pánve

Jednoduchý recept na jedinečnou plněnou bramborovou pizzu, ovšem z pánve. Jestli vás nudí ten nekonečně suchý korpus klasických pizz, toto je to pravé pro vás. Naplňte pizzu svými oblíbenými surovinami a nechte si chutnat. Tento recept zvládne nasytit hned dva hladové krky. 🙂 TIP: Ideální je pánev, která dobře drží teplo a zvládne delší zahřívání. Například litinová.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g uvařených brambor
  • 120 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 3 lžičky parmazánu

Náplň (dle chuti, např:)

  • šunka
  • strouhaný Eidam

Postup

1

Uvařené brambory nastrouhejte do mísy, přidejte sůl, sýr, vejce a mouku. Smíchejte do hladkého těsta.

2

Pánev průměru 24 cm vyložte pečícím papírem, vezměte polovinu těsta a pomoučenýma rukama jej rozprostřete na dno pánve.

3

Dejte vaši zvolenou náplň – v tomto případě šunku a sýr. Položte na ně další pečící papír a na něj rozprostřete zbývající těsto. Zakryjte víkem a pečte na středním plameni, dokud nebude vršek těsta nahnědlý.

4

Poté převraťte pánev vzhůru nohama a nechte hotovou placku spadnout na víko. Sesuňte na talíř, opatrně vytáhněte pečící papír z prostřední vrstvy a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Bramborová roláda naplněná sýrem, slaninou a klobáskou

Špenátová piškotová roláda se sýrovou náplní z kešu

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Dýňová směs s kokosovým mlékem

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Steak z tuňáka na barevném pepři a mořské soli

Pečená kuřecí prsa plněná krémovým sýrem a zabalená ve slanině

Rychlé zapečené kuřecí řízky ála Cordon bleu

Adzukové chilli

Pečené cuketové kuličky s česnekem a rajčatovou omáčkou