fbpx

Kulajda z bešamelu

Máte v mrazáku zásoby hub nebo patříte mezi šťastlivce, kteří ještě o víkendu donesli poslední houbovou nadílku z lesa domů? Ať tak či tak, všem vám závidim, páč já mám zase prdlačku :) Farmářský trhy nebo Makro to jistí, a tak hurá na mojí milovanou kulajdu tak, jak ji po desetiletí děláme u nás doma :)

Kulajda z bešamelu

Ingredience na 4 porce

  • 1 velká lžíce másla
  • cca 2 lžíce hladký mouky
  • 300ml mléka
  • 2 velký brambory
  • Houby podle chuti, cca 200g
  • Smetana 30% a víc, na zjemnění
  • vejce
  • 3 kuličky nového koření, 2 bobkový listy, 4 kuličky pepře
  • Šťáva z citronu
  • Sůl, pepř, kmín
  • Kopr

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Brambory nakrájíme na malinký kostičky a dáme vařit do osolené vody spolu s troškou kmínu, novýho koření, kuliček pepře a bobkovýho listu.
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, do které postupně přiléváme mléko a za stálýho míchání vyšleháme hladký bešamel .

2

Když se brambory začnou vařit, přihodíme k nim pokrájené houby a vaříme do měkka.

3

Celou směs hub a brambor i s vodou vlijeme do hrnce s bešamelem, rozmícháme a necháme provařit. Na konec přidáme smetanu na zjemnění, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a koprem. Podáváme se ztraceným vejcem.

Mohlo by vás zajímat:
Polévky Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře