Velikonoční zajíček

Trocha inspirace před blížícími se Velikonocemi. Bez lepku, bez cukru, bez mléka. K Velikonocům kromě vajíček a pomlázky neodmyslitelně patří také sladký pečený beránek. V mém případě nahradil tradičního beránka malý zajíčka. Když jsem si vyrazila koupit formu beránka, při pohledu na zajíček jsem jednoduše neodolala. :-) Dlouho jsem přemýšlela, jaké těsto na Velikonočního beránka/zajíčka zvolit, musím se přiznat, že běžně dělaného beránka jsem nikdy moc nemusela. Nakonec jsem zvolila mrkvové těsto, které se i vzhledem ke tvaru formy podle mě skvěle hodí. Výsledek je výborný a zajíček krásně drží.

All The Paleo

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 zralé plantainy
  • 0,5  kg mrkve 
  • 1  hrnek vypeckovaných datlí nebo 200 g datlové pasty 
  • 1 hrnek kokosu
  • 3 vejce 
  • 2  lžičky skořice 
  • 1  lžička jedlé sody 
  • 0,5  lžička soli

Postup

1
Troubu předehřejeme na 180 °C
2
Formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem, aby se nám zajíček snáze vyklopil
3
Plantainy a mrkev zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme společně s datlemi a vejci
4
Do těsta přimícháme zbylé ingredience a dáme do formy (počítejte s tím, že těsto při pečení ještě nabude)
5
Pečeme cca hodinu

Poznámka

Uvedené množství vystačí přibližně na dva malé ušáky nebo na zajíčka a koláč.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Rychlý plněný pizza věnec

Video: Tiramisu palačinkový dort, který zvládnete bez trouby i zkušeností

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Zeleninové sabdží

Cuketová topinková směs

Bruschette se špagetovou dýní

Tagliatelle se smetanovou žampionovou omáčkou

Domácí müsli tyčinky s chia semínky, bez éček a zbytečného cukru

Hovězí oháňka s grilovanou polentou

Tomatová polévka

Mléčný koláč – tradiční jihoafrický dezert

Risotto alla parmigiana