Pikantní kuřecí stehýnka obalená ve slanině

Šťavnatá kuřecí stehýnka obalená ve slanině a politá pikatní omáčkou jsou ideální volbou na rychlou večeři či grilované pohoštění pro hosty na zahradní párty.
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: pro 4 – 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 900 g kuřecích stehen, vykostěných a bez kůže
  • plátky slaniny (8 -12 ks)
  • mletý černý pepř
  • ½ hrnku Dijonské hořčice
  • ½ hrnku medu
  • ½ hrnku šalotek, jemně nakrájených
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • vaše oblíbená pikantní omáčka (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 210 °C. Na plech s vyššími okraji vložte rošt vhodný do trouby. Plátky slaniny obalte stehýnka a zajistěte je párátky. Položte stehýnka na rošt a lehce každý kus opepřete.

2

V míse smíchejte hořčici, med, šalotku, česnek a pálivou omáčku. Na každé stehýnko nalijte přibližně lžíci omáčky a vložte plech s roštem do trouby.

3

Po deseti minutách pečení otočte plech a na každé stehýnko přidejte další omáčku. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 10 až 12 minut. Zbytek omáčky prohřejte a servírujte k hotovému kuřeti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepková pizza margherita

Krémová cibulačka

Jednoduchý návod na dort ve tvaru slona + šablona

Italský koktejl

Krevety na másle se studeným dipem

Francouzský tiramisu dort

Nepečený tvarohový cheesecake s banány a ořechy

Čokoládové řezy s marcipánem

Jemný tvarohový koláč s křehkou kůrkou a mákem

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Dezert s překvapením – Šálek kávy, který můžete sníst úplně celý

Video: Zebra dort – jednoduchá bábovka trochu netradičně