Jemné kokosové pralinky obalené v hořké čokoládě

Také mlsně pozorujete ty krásně pralinky za výlohou cukrářství? Teď si je můžete vyrobit sami doma podle receptu, který jsme objevili. Mají velmi vláčný střed s plnou kokosovou chutí a čokoláda krásně křupne, když se do pralinky zakousnete :).
  • Porce: cca 18 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 55 g másla, změklého
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky kokosového extraktu
  • 2 lžíce kokosové smetany
  • špetka soli
  • 1 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 180 až 240 g hořké čokolády, nasekané

Postup

1

Rozšlehejte máslo, poté přilijte extrakty, smetanu a sůl. Postupně přisypávejte moučkový cukr a naposledy vmíchejte strouhaný kokos.

2

Lžíce směsi dávkujte na plech vyložený pečícím papírem a tvarujte do kuliček.

3

Nechte aspoň hodinu v lednici před namáčením v čokoládě.

4

Rozpusťte čokoládu nad parou nebo v mikrovlnné troubě a každou kuličku v ní namočte. Vraťte zpět na pečící papír. Můžete ještě ozdobit strouhaným kokosem.

5

Vložte do lednice na ztvrdnutí čokolády a také je zde skladujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Poctivá květáková polévka, která skutečně zasytí

Medový koláč s citronem

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Pečené cuketové lasagne s mletým hovězím, rajčatovou směsí a parmazánem

Zdravé banánovo-tvarohové kuličky bez pečení a přidaného cukru

Čirokový koláč s mákem a povidly

Nepečené Brownies z datlí bez přidaného cukru

Vícezrnná tortila s drožďovou pomazánkou a šmakounem

Citrónové sušenky

Plněné vegetariánské řízky se zakysanou smetanou

Rebarborový koláč s jemným krémem

Salát z cantalupe, avokáda a koriandru