Domácí čokoládové pralinky s kávovým likérem a smetanou
Připravte si domácí čokoládové pralinky, které vypadají, jako kdybyste je koupili v kvalitní čokoládovně. Stačí vám pouze 5 ingrediencí a trocha času :). Nic nepečete, nevykrajujete ani složitě nezdobíte. A navíc, jejich chuť je opravdu výjimečná.TIP:Používejte opravdu kvalitní čokoládu, ne na vaření. Čím lepší čokoládu použijete, tím jemnější a chutnější pralinky budou.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 420 g hořké čokolády, nasekané na kousky
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1 lžička instantní kávy
- 85 g másla, nakrájeného na kostky
- 1 lžíce Kahlua likéru
Zdobení
- 120 g čokolády, nastrouhané
Postup
1
V rendlíku zahřejte smetanu do horka, poté sundejte z plotny a přidejte kávu a nasekanou čokoládu. Promíchejte dohladka a nechte 5 minut chladnout. Poté vmíchejte kahluu a máslo.
2
Nechte směs přijít k pokojové teplotě, pak zakryjte a vložte do lednice aspoň na 4 hodiny.
3
Mezitím nastrouhejte čokoládu na zdobení najemno. Přesypte ji do plytkého talíře.
4
Plech vyložte pečící papírem a dejte bokem. Pomocí lžíce odkrajujte kousky směsi a tvarujte z ní kuličky. Každou kuličky obalte ve strouhané čokoládě a vložte na pečící plech.
5
Kuličky skladujte v suchu a chladnu.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}