Rychlé bezlepkové pečivo bez kynutí
Tyto bochánky nevyžadují žádné kynutí a dokonce ani mouku, což potěší zvlášť ty, kteří se chtějí nebo musí stravovat bezlepkově. 🙂 Recept vyžaduje pouze 4 základní ingredience a pokud chcete bochánky ozvláštnit, přidejte své oblíbené bylinky či koření.
- Doba přípravy: 30 minut

Ingredience
- 3 vejce, bílky a žloutky zvlášť
- 3 lžíce krémového sýra (Lučiny, Philadelphie)
- ¼ lžičky kypřícího prášku
- 1 lžíce krupicového cukru nebo medu
- sůl, sušený česnek, rozmarýn …(jakékoli vaše oblíbené bylinky)
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
Vyšlehejte bílky s kypřící práškem do sněhu.
V jiné misce smíchejte žloutky, krémový sýr a cukr. Poté opatrně vmíchejte bílky tak, aby vzniklo hladké a nadýchané těsto.
Na plechu tvořte z těsta malé bochánky a pečte dozlatova, přibližně 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové bylinky dietní domácí domácí pečivo pečení pečivo slané recepty Veganské
Zdroj: thewhoot.com.au
Hodnocení a komentáře
Barbora Hladíková 8. 5. 2018
Můžu poprosit o radu? Vše jsem dělala dle návodu a mám z toho jen rozpláclá kolečka 🙁 co jsem udělala špatně?
Odpovědět