Zákusek s krupicí a šlehačkou bez pečení

Tyto řezy budete mít hotové za několik minut. Nejlepší na nich je, že je nemusíte péct, vše je jen o vrstvení.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 l mléka
  • 200 g dětské krupice
  • 150 g cukru krystal (můžete použít třtinový)
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 250 g másla
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 400 g sušenek (např. Bebe)
  • nasekané oříšky nebo čokoláda na ozdobení

Postup

1

V hrnci smíchejte krupici, cukr, vanilkový cukr a vajíčko. Přidejte litr mléka a na plameni uvařte hustou kaši. Nechte vychladnout. Pro rychlejší proces chlazení můžete dát hrnec do studené vodní lázně.

2

V míse vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky.

3

Do vychladlé krupicové směsi přidejte máslo a vyšlehejte do hladkého krému.

4

Připravte si plech nebo jinou nádobu, kde chcete mít řezy. Dno vyložte sušenkami a dále vrstvěte krupicový krém, šlehačku. Opakujte vrstvení, dokud vám nedojdou suroviny nebo nebude plech plný (sušenky – krupicový krém – šlehačka – sušenky – krupicový krém – šlehačka).

5

Poslední vrstvu šlehačky můžete posypat čokoládou, oříšky nebo jiným zdobením.

6

Můžete rovnou podávat nebo nechat chvíli ztuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fazolový burger

Kuřecí prsa s krémovou česnekovou omáčkou, špenátem a sušenými rajčaty

Valašská kyselica od cérky z valmezu

Italský salát

Jednoduché paprikové chutney

Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou

Hubová praženica

Irský koláč s drobenkou

Risotto s cuketou

Anglie – kávovo-ořechový dort

Tuňáková pomazánka z ricotty

Zapékaný lilek se špenátem, ricottou a dvěma druhy sýrů za 45 minut