
V hrnci smíchejte krupici, cukr, vanilkový cukr a vajíčko. Přidejte litr mléka a na plameni uvařte hustou kaši. Nechte vychladnout. Pro rychlejší proces chlazení můžete dát hrnec do studené vodní lázně.
V míse vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky.
Do vychladlé krupicové směsi přidejte máslo a vyšlehejte do hladkého krému.
Připravte si plech nebo jinou nádobu, kde chcete mít řezy. Dno vyložte sušenkami a dále vrstvěte krupicový krém, šlehačku. Opakujte vrstvení, dokud vám nedojdou suroviny nebo nebude plech plný (sušenky – krupicový krém – šlehačka – sušenky – krupicový krém – šlehačka).
Poslední vrstvu šlehačky můžete posypat čokoládou, oříšky nebo jiným zdobením.
Můžete rovnou podávat nebo nechat chvíli ztuhnout.