Sýrové placičky z bramborové kaše, doplněné zakysanou smetanou

Pokud Vám zbude trochu brambor, není nic lepšího, co s nimi můžete udělat. Tyhle sýrové placičky jsou naprosto úžasné :).

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnečky chlazené bramborové kaše (kolem 600 gramů)
  • 2/3 hrnečku strouhaného čedaru (kolem 150 gramů)
  • 2 lžíce krájené šalotky
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnečku (kolem 100 gramů) a 3 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl
  • zakysaná smetana

Postup

1
Ve velké míse zamíchejte bramborovou kaši, nastrouhaný čedar, rozšlehané vejce a 3 lžíce hladké mouky.
2
Rozdělte těsto na 12 porcí. Každou rukama uhnětejte do kuličky a následně dlaní zmáčkněte na placku o výšce přibližně jednoho centimetru.
3
Do další mísy si nasypejte půl hrnečku mouky a každou placičku v mouce lehce obalte.
4
Rozehřejte si olej na pánvi a každou palačinku smažte z obou stran, dokud nezhnědne (přibližně 3 až 4 minuty).
5
Když je palačinka hezky hnědá, sundejte ji z pánve a přesuňte ji na talíř přikrytý papírovým ubrouskem. Zbavíte se tak přebytečného oleje.
6
Okamžitě jemně posypejte solí. Podávejte se zakysanou smetanou a pokrájenou šalotkou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou

Krémová bramborová polévka s pažitkou a smetanou

Smažený květák zdravěji aneb pečný v sýrovém těstíčku

Lahodný cheesecake pro jednoho – z mikrovlnky!

Šťavnaté kuře ´supreme´ s cuketou

Cheesecake s arašídovým máslem a čokoládovou ganachí

Sójové “výpečky“

Brambory s hořčičným dressingem

Rukolové trubičky s dvěma druhý náplní

Svieže letné cestoviny

Pohanka s žampiony, mrkví a špenátem

Pečené brambory