Chocolate velvet cake aneb sametová bábovka

Pekla jsem ve formově od bábovky, což není nijak nutné. Těsto můžete dát do klasické dortové formy nebo na vyšší plech.

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 25 g holandského kakaa
  • 120 g změklého másla
  • 300 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 260 (+-) ml podmáslí
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • máslo na vymazání a mouku na vysypání formy

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou.

2

V míse smíchejte sypké ingredience - mouku, špetku soli, kakao a prdopeč.

3

V další míse mixujte máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte vejce. Nakonec směs provoňte vanilkovým extraktem. Podmáslí vlijte ke žloutkové směsi a přidejte všechny sypké ingredience. Těsto dejte do připravené formy a pečte asi 30 minut.

Poznámka

Do těsta jsem ještě nalámala půlku 100 g 70% čokolády. Pokud by se vám zdálo těsto suché, přidejte víc, jak 260 ml.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené proteinové tyčinky na styl banana bread připravené za 10 minut

Vanilkové rohlíčky

Domácí koka sušenky pro celiaky

Okouzlující zdobení dortu pomocí vykrajovátek – recept a videonávod

Česnečka s kroupami

Křupavé květákové tyčinky se sýrem z 5 ingrediencí

Ořechová hvězda

Nakládaný lilek

Salát s pečenou čekankou a kozím sýrem

Sicilské cannolli

Paštika z kuřecích jater

Domácí rybízový sirup z červeného rybízu