Chocolate velvet cake aneb sametová bábovka
Pekla jsem ve formově od bábovky, což není nijak nutné. Těsto můžete dát do klasické dortové formy nebo na vyšší plech.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1
Ingredience
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- Špetka soli
- 25 g holandského kakaa
- 120 g změklého másla
- 300 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
- 260 (+-) ml podmáslí
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- máslo na vymazání a mouku na vysypání formy
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou.
2
V míse smíchejte sypké ingredience - mouku, špetku soli, kakao a prdopeč.
3
V další míse mixujte máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte vejce. Nakonec směs provoňte vanilkovým extraktem. Podmáslí vlijte ke žloutkové směsi a přidejte všechny sypké ingredience. Těsto dejte do připravené formy a pečte asi 30 minut.
Poznámka
Do těsta jsem ještě nalámala půlku 100 g 70% čokolády. Pokud by se vám zdálo těsto suché, přidejte víc, jak 260 ml.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}