fbpx

Chocolate velvet cake aneb sametová bábovka

Pekla jsem ve formově od bábovky, což není nijak nutné. Těsto můžete dát do klasické dortové formy nebo na vyšší plech.

Chocolate velvet cake aneb sametová bábovka

Ingredience na 10 porcí

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 25 g holandského kakaa
  • 120 g změklého másla
  • 300 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 260 (+-) ml podmáslí
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • máslo na vymazání a mouku na vysypání formy

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Troubu předehřejte na 180°C.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou.

2

V míse smíchejte sypké ingredience - mouku, špetku soli, kakao a prdopeč.

Chocolate velvet cake aneb sametová bábovka
3

V další míse mixujte máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte vejce. Nakonec směs provoňte vanilkovým extraktem. Podmáslí vlijte ke žloutkové směsi a přidejte všechny sypké ingredience. Těsto dejte do připravené formy a pečte asi 30 minut.

Poznámka

Do těsta jsem ještě nalámala půlku 100 g 70% čokolády. Pokud by se vám zdálo těsto suché, přidejte víc, jak 260 ml.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

Edit1

Edit1 24. 5. 2018

Výborný podávat se šlehačkou! A doporučuji dávat podmáslí v pokojové teplotě 🙂 Chutné!

Odpovědět

pro přidání komentáře