Česnečka s kroupami
Kdo by odolal řízné česnečce? S kroupami je neodolatelná :)

Ingredience na 4 porce
Na 3-4 porce budeme potřebovat:
- 3 brambory
- 5 velkých stroužků česneku
- 2 zeleninové bio bujóny
- 1 hrnek uvařených krup
- 1 cibule
- 1 lžíce majoránky
- hrst nasekané pažitky
- kmín
- čerstvě mletý pepř
- přepuštěné máslo ghí nebo normální máslo, příp. olej
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Kroupy namočíme den předem do studené vody a druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka.
V kastrolu na troše tuku orestujeme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájené, oloupané, brambory, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Přidáme bujóny, kmín a pepř. Vaříme asi 10 minut. Přidáme kroupy, majoránku a zbylý, prolisovaný česnek. Povaříme ještě asi 2 minuty. Až úplně nakonec přidáme posekanou pažitku.
Poznámka
Tip: Krup vařím vždy větší množství a naporcuju do mitroténových sáčků do mrazáku – mražené kroupy pak používám postupně do jídla.
Mohlo by vás zajímat:
Polévky