Česnečka s kroupami

Kdo by odolal řízné česnečce? S kroupami je neodolatelná :)

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 3 brambory
  • 5 velkých stroužků česneku
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 1 hrnek uvařených krup
  • 1 cibule
  • 1 lžíce majoránky
  • hrst nasekané pažitky
  • kmín
  • čerstvě mletý pepř
  • přepuštěné máslo ghí nebo normální máslo, příp. olej

Postup

1

Kroupy namočíme den předem do studené vody a druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka.

2

V kastrolu na troše tuku orestujeme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájené, oloupané, brambory, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Přidáme bujóny, kmín a pepř. Vaříme asi 10 minut. Přidáme kroupy, majoránku a zbylý, prolisovaný česnek. Povaříme ještě asi 2 minuty. Až úplně nakonec přidáme posekanou pažitku.

Poznámka

Tip: Krup vařím vždy větší množství a naporcuju do mitroténových sáčků do mrazáku – mražené kroupy pak používám postupně do jídla.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ryba na masle s karfiolovo-zemiakovým pyré

Tátův bezchybný vepřový guláš

Vláčné jablečné řezy se skořicí a karamelovou polevou

Mini pavlova s citronovým krémem a ovocem

Ozdravný džus pro správné zažívání

Krásně nadýchaný a voňavý perník s dýňovým pyré

Celozrnné těstoviny s cherry rajčátky

Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

Quiche s křupavou batátovou krustou a sýrovo – špenátovou náplní

Masala

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Jemné řezy s čokoládovým pudinkem a drobenkou