Mám pro vás opravdovou lahůdku! Párkrát zakrájíte, párkrát přeložíte a máte úžasné skořicové koláčky ke kávě, čaji či kakau. Udrží nápoj teplý a naopak: teplý nápoj je udělá krásně vláčnými. Tenhle recept, kdy se dvě chutné věci vzájemně doplňují, je jeden z mých osobně nejoblíbenějších. Dost ale řečí, ukážu vám, jak na to.
Postup:
Ingredience na těsto:
- 350g polohrubé mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička krystalového cukru
- 8 lžiček másla
- 4 až 5 polévkových lžic vody
Krok 1: Vytvoříme těsto:
- Smícháme mouku, sůl a cukr a poté do směsi vpracujeme máslo, dokud z hmoty nevznikne směs hrudek velikosti hrášku.
- Postupně přilijeme 4 lžíce vody a mícháme, dokud se těsto nezačne pojit. Můžeme případně přidat i pátou lžíci, ale pozor, aby pak těsto příliš neztuhlo.
- Těsto vyválíme do tenké placky a necháme 30 minut v lednici.
Krok 2: Placku nakrájíme na cca 2cm široké proužky a zapleteme podle návodu níže:

Krok 3: Ještě než koláčky vykrojíte, tak překryjte spletené proužky pečícím papírem a lehce zatlačte, aby se spojily a držely tvar. Poté si vezměte kupříkladu hrníček, který má o trochu větší průměr než hrníčky ve kterých budete chtít nápoj podávat a vykrojte.
Krok 4: Koláčky potřeme vaječným bílkem a posypeme skořicovým cukrem. Já jsem na cukr použila 50 gramů krystalového cukru a 1 čajovou lžičku mleté skořice.
Krok 5: Pečeme na 200°C po dobu asi 10 minut, doku nebudou zlatavé.

Dobrou chuť! 🙂 a pokud budete péct, pochlubte se na naší Facebookové stránce!
Recept jsem našla zde.