Orientální lilkové tousty

Nápad okamžiku! Vycházela jsem z arabského receptu na kaftu (mleté maso) v pitě, kde se ochucené syrové maso namaže do pity, zavře do kontaktního grilu a upeče do křupava. Postupovala jsem naprosto stejně, jen jsem pitu nahradila lilkem, který jsem podélně nakrájela na plátky, posolila a nechala pořádně vypotit. V tomto případě sice toust nijak zvlášť vypečený není, ale přesto krásně drží pohromadě (příboru netřeba) a vypečená šťáva z masa krásně nasákne do lilkových plátků. Proto není nutné lilek předem nějak ochucovat.   Recept je celkem jednoduchý na přípravu a ušetří i nějaké to zašpiněné nádobí. Podávat se může kdykoliv během dne jako snídaně, oběd či večeře... nebo třeba i jako pohoštění pro návštěvy.

Primal/Paleo lifestyle

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

náplň

  • 1/2 kg čerstvě mletého hovězího masa
  • hrst posekané hladkolisté petržele
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžíce harissa pasty
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

lilky

  • olivový olej
  • 1–2 lilky

Postup

1

Všechny suroviny na náplň pořádně smícháme a necháme tak dvě hodinky rozležet.

2

Lilky podélně nakrájíme na plátky (1 cm vysoké), posolíme a necháme asi 30 minut vypotit.

3

Poté osušíme papírovým ubrouskem.

4

Rozehřejeme kontaktní gril.

5

Vždy na jeden plátek lilku navrstvíme syrovou masovou směs, přiklopíme druhým lilkovým plátkem a z obou stran potřeme olivovým olejem.

6

Připravený toust zavřeme do rozehřátého grilu a opečeme do zlatova.

Poznámka

Výborné s listy římského salátu a sezamovou tahíni omáčkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vepřové s nektarinkami

Božský pečený seitan

Kuřecí stehna pečená se zeleninou, balsamikem a bylinkami

Tacos s bramborem, tempehem a fazolemi

Video: Ratatouille lodičky plné zdravé zeleniny

Zapečené plněné conchiglioni

Pečené hranolky s masem, sýrem a zeleninou

Zapečené brambory s tvarůžky

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

VIDEORECEPT: Jednoduché bramborové placky

Pečené čočkovo-mrkvové polštářky se špenátem

Rajčatová gratina s bramborami a karamelizovanou cibulí