Jogurtové muffiny s borůvkami a drobenkou
Jestli je něco u nás opravdu oblíbené, tak jsou to muffinky, jsou úžasné jak mohou být variabilní, kolik chutí mohou mít. Borůvky jako náplň do muffinů jsem zvolila proto, že obsahují velké množství vitamínu C a množství antioxidantů, jsou zvlášť bohaté na karoten chránící imunitní systém, obsahují prospěšné třísloviny, jako je tanin a zároveň se mohou pochlubit vysokým obsahem železa.

Ingredience na 10 porcí
- 80g změklého másla
- 80 třtinového cukru
- 1 vejce
- 150 g bílého jogurtu (min. 3,5% tuku)
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 220 g špaldové mouky (typ 630)
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 80 ml mléka
- 125 g borůvek
Drobenka:
- 3 lžíce másla
- 4 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce nasekaných mandlí
- 2 lžíce třtinového cukru
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo, cukr, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do mísy a prošlehejte. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem, poté přidávejte mléko a důkladně promíchejte.
Nakonec vmíchejte borůvky. Těstem naplňte formy na muffiny (tak do tří čtvrtin, muffinky pečením povyskočí).
Připravte si drobenku, tak že všechny ingredience smícháte a dáte na naplněné formy s muffiny.
Pečete v rozehřáté troubě cca 25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře