Jogurtové muffiny s borůvkami a drobenkou

Jestli je něco u nás opravdu oblíbené, tak jsou to muffinky, jsou úžasné jak mohou být variabilní, kolik chutí mohou mít. Borůvky jako náplň do muffinů jsem zvolila proto, že obsahují velké množství vitamínu C a množství antioxidantů, jsou zvlášť bohaté na karoten chránící imunitní systém, obsahují prospěšné třísloviny, jako je tanin a zároveň se mohou pochlubit vysokým obsahem železa.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 80g změklého másla
  • 80 třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 150 g bílého jogurtu (min. 3,5% tuku)
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 220 g špaldové mouky (typ 630)
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 80 ml mléka
  • 125 g borůvek

Drobenka:

  • 3 lžíce másla
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce nasekaných mandlí
  • 2 lžíce třtinového cukru

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo, cukr, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do mísy a prošlehejte. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem, poté přidávejte mléko a důkladně promíchejte.

2

Nakonec vmíchejte borůvky. Těstem naplňte formy na muffiny (tak do tří čtvrtin, muffinky pečením povyskočí).

3

Připravte si drobenku, tak že všechny ingredience smícháte a dáte na naplněné formy s muffiny.

4

Pečete v rozehřáté troubě cca 25 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Raw makové koláčky

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

Kyselé překvapení

Špenátové wafle s vejcem

Karamelovo-čokoládové cupcakes

Netradiční celerové hranolky

Zelené kuřecí kari

Banánovoskořicoví šneci

Affogato al caffe

Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Smažené uzlové koblížky z tvarohového těsta

Dýňové kobližky s javorovým sirupem