Domácí paštika bez éček

Od té doby, co jsem poprvé ochutnala paštiku domácí, jsem nikdy už žádnou nekoupila. Nehledě na to, že po přečtení složení většinou dostanu infarkt – kůže, zbytky, Éčka, … a tím pádem i velké riziko lepku. (Pro fajnšmekry třeba složení takové Májky: vepřové sádlo, vepřové maso, vepřová játra, vepřová kůže /celkem 76 % hm./, voda, solící směs /sůl, konzervant E 250/, stabilizátor /E 410, E 407, E 508/, cibule, koření, kořenící přípravek /zvýrazňovače chuti E 621, E 635, extrakty koření, sůl, aroma/. Obsah masa 25 %. Obsah tuku max. 45 %). No už se mi sbíhají sliny!! Jenže všechno to pečení ve vodní lázni a další úkony mi v mých kuchařských začátcích trochu naháněly strach. Navíc to trvá dlouho. Zachránila mě moje kamarádka Olga, která taky fotí na tenhle blog, a poradila mi tenhle malý zázrak. Paštika hotová za půl hodiny a přísahám, že je geniální. Ještě se nenašel nikdo, kdo by po prvním soustě slastně nevzdychal. Dělám ji taky jako dárek, když jedu někam na návštěvu – je to neskutečně efektní (a nemusíte říkat, že to bylo za půl hodiny hotovo). Můžete si ji taky libovolně ochutit, vynechat alkohol, dát jiné ořechy, přidat slaninku, čerstvý pepř, sušené ovoce, … Prostě jako Jirka Babica, když nemáte limetku… Servírujeme ideálně se semínkovým chlebem.

Vylizany Talir

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 balení (cca půl kila) jatýrek (ideálně kachních)
  • balení Lučiny
  • hrst vlašských ořechů
  • 5 plátků sušených rajčat (podle chuti)
  • 10 snítek čerstvého tymiánu či oregana
  • malý panák whiskey
  • půl cibule
  • 2 stroužky česneku
  • cca centimetr široký plátek másla
  • bobkový list
  • pepř, sůl

Postup

1

Nejdřív játra musíme zbavit všech blan a nečistot. Na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek spolu s bobkovým listem. Přidáme jatýrka, na ty zhruba půlku bylinek a orestujeme. Na závěr zalijeme alkoholem a necháme odpařit.

2

Necháme trošku vystydnout a následně přendáme do robotu (já mám jenom takový ten přídavek k tyčovému mixéru, tak to musím rozdělit na dvě části). Přidáme Lučinu, osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Umixujeme dohladka.

3

Vmícháme nasekaná sušená rajčata, nasekané ořechy a bylinky.

4

Dáme do servírovacích misek a zalijeme povrch rozpuštěným máslem.

5

Necháme vychladit a máslo zatuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jáhlový koláč bez mouky

Císařský trhanec – kaiserschmarrn

Krabí salát s avokádem – jednoduchý recept

Vynikající krtkův dort na plech

Senzační čokomuffiny z červené řepy plněné rybízem

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Nejlepší pečené brambory

Video: Snadná veganská čokoládová pěna jen ze 3 ingrediencí

Lilkové mini pizzy s domácí rajčatovou omáčkou, italským kořením a sýrem

Rukolový krém

Čokoládový dort z červené řepy, jablíček a kešu

Mrkvové cupcakes