Těsto:
Dále pak:
Na krém:
Formu nebo plech vyložte včetně stěn alobalem. Dno vymažte máslem, posypte vanilínovým cukrem a skořicí. Jablka nahrubo nastrouhejte a rozprostřete je na posypané dno, trochu zmáčkněte. Vrstva by měla být cca 2cm.
Vejce vyšlehejte s cukry do pěny, přilijte vlažnou vodu a postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a zlehka důkladně promíchejte. Vlijte na jablka a vložte do trouby vyhřáté na 220 stupňů na cca 15–20 minut. Zda je upečeno, zkuste špejlí – těsto se nelepí.
Pokud špejli vytáhnete suchou, vyjměte koláč z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí vyklopte na větší talíř nebo na druhý plech a opatrně sundejte alobal. Jablka by měla mít zkaramelizovanou strukturu.
Pudink uvaříme s mlékem a cukrem, důkladně mícháme, neměl by být příliš tuhý. Necháme také vychladnout a pak do něj vmícháme zakysanou smetanu. Navrstvíme na koláč a jako poslední vrstvu dáme ušlehanou smetanu se ztužovačem. Já už jsem ji nesladila, ale kdo chce, může. Posypeme kakaem a dáme důkladně vychladit.