Tofu v pikantní medové marinádě

Takto upravené tofu se hodí nejen k rýži nebo třeba nudlím, ale báječné je i na zeleninový salát.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 balení uzeného tofu (nebo lahůdkové, jaké máte rádi)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce omáčky sriracha (pokud nemáte rádi hodně pikantní, dejte míň)
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • hrst čerstvého koriandu
  • 1 lžíce kvalitní japonské sojovky
  • 1 lžíce worchesteru
  • 1 – 2 lžíce sezamových semínek
  • sůl

Postup

1
Tofu nejdříve osušte ubrouskem, poté jej nakrájejte na menší kostičky. Na pánev dejte rozpálit trochu oleje, přidejte kostičky tofu a cca 3 minutky restujte. Poté přidejte med, sojovku, worchester, srirachu, sušený koriandr a sůl a nechte další tři minutky restovat. Nakonec posypte sezamem, promíchejte a můžete servírovat.
2
Na talíři posypte čerstvým koriandrem.
3
Dobrou chuť ♥
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé nepečené pudinkové řezy se sušenkami a šlehačkou

Nejlepší recept na perníčky

Rychlá dvouvrstvá nepečená kokosová roláda s rumem

Vánoční sněhuláčci roztávající na sušence

Vytuněný nepečený bezlepkový cheesecake

Nepečené čokoládové sušenky s vločkami a arašídovým máslem bez cukru

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Česnekový chléb Caprese

Domácí paštika bez éček

Zelné picles s koprem a praženým kmínem

Meringue kisses – sněhové pusinky

Nakládaný modřenín