Tofu v pikantní medové marinádě
Takto upravené tofu se hodí nejen k rýži nebo třeba nudlím, ale báječné je i na zeleninový salát.

Ingredience na 2 porce
- 1 balení uzeného tofu (nebo lahůdkové, jaké máte rádi)
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce omáčky sriracha (pokud nemáte rádi hodně pikantní, dejte míň)
- 1 lžička sušeného koriandru
- hrst čerstvého koriandu
- 1 lžíce kvalitní japonské sojovky
- 1 lžíce worchesteru
- 1 – 2 lžíce sezamových semínek
- sůl
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Tofu nejdříve osušte ubrouskem, poté jej nakrájejte na menší kostičky. Na pánev dejte rozpálit trochu oleje, přidejte kostičky tofu a cca 3 minutky restujte. Poté přidejte med, sojovku, worchester, srirachu, sušený koriandr a sůl a nechte další tři minutky restovat. Nakonec posypte sezamem, promíchejte a můžete servírovat.
Na talíři posypte čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť ♥
Mohlo by vás zajímat: