fbpx

Tofu v pikantní medové marinádě

Takto upravené tofu se hodí nejen k rýži nebo třeba nudlím, ale báječné je i na zeleninový salát.

Tofu v pikantní medové marinádě

Ingredience na 2 porce

  • 1 balení uzeného tofu (nebo lahůdkové, jaké máte rádi)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce omáčky sriracha (pokud nemáte rádi hodně pikantní, dejte míň)
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • hrst čerstvého koriandu
  • 1 lžíce kvalitní japonské sojovky
  • 1 lžíce worchesteru
  • 1 – 2 lžíce sezamových semínek
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Tofu nejdříve osušte ubrouskem, poté jej nakrájejte na menší kostičky. Na pánev dejte rozpálit trochu oleje, přidejte kostičky tofu a cca 3 minutky restujte. Poté přidejte med, sojovku, worchester, srirachu, sušený koriandr a sůl a nechte další tři minutky restovat. Nakonec posypte sezamem, promíchejte a můžete servírovat.

2

Na talíři posypte čerstvým koriandrem.

3

Dobrou chuť ♥

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře