Nepečené kakaovo – ořechové sušenky s kokosovým krémem
Jemné sušenky, které chutnají velice obdobně jako oblíbené sušenky Oreo. Příjemně kakaově ořechové s nadýchaným kokosovým krémem. Tyto jsou ovšem nepečené, vhodné pro ty, kteří nemohou lepek nebo se shlédli v raw a veganském způsobu stravování. 🙂
- Čas přípravy: 40 minut (bez chlazení v mezifázích receptu)
- Porce: 12 ks

Potřebujeme
Těsto
- 1 hrnek jemně mletých lískových ořechů nebo mandlí
- 1/3 hrnku raw kakaa
- 1/4 hrnku strouhaného kokosu
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
Krém
- 410 ml kokosového mléka v plechovce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžičky javorového sirupu
Postup
Vložte plechovku s kokosovým mlékem na noc do lednice. Takto se smetana oddělí od mléka. Oddělenou smetanu ráno sesbírejte a dejte do mísy bokem.
V jiné míse smíchejte namleté mandle, raw kakao, strouhaný kokos, javorový sirup a kokosový olej. Promíchejte do spojitého těsta.
Na pracovní plochu rozložte pečící papír a vyválejte na něm těsto do silnější placky.
Z těsta vykrajujte menší kolečka, z této várky by jich mělo být okolo 24 kusů.
Poté vložte kolečka do mrazáku, aby dostatečně ztuhla. Mezitím si připravte krém.
V misce smíchejte vanilku, kokosovou smetanu a javorový sirup. Vyšlehejte pomocí šlehače dotuha.
Slepujte vždy dvě kolečka k sobě trochou kokosové náplně. Hotové sušenky dejte ještě na půl hodiny do mrazáku. Skladujte v lednici, popř. v mrazáku.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové javorový sirup kokos raw recepty sladké recepty snadné recepty sušenky veganské
Zdroj: foodmatters.tv
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře