Plněné vegetariánské řízky se zakysanou smetanou

Bramborové placky plněné zeleninou a žampiony, které zaženou i velký hlad, zvládne i začátečník. Krása tohoto tkví v tom, že zeleninovou náplň si můžete upravit podle vlastní fantazie, a receptu to nijak neuškodí.

Zdravé recepty

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Bramborové těsto

  • 700 g brambor
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • lžíce hladké mouky

Náplň

  • 2–3 lžíce oleje
  • 1 cibule nebo půlka pórku
  • 300 g žampionů
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 malá feferonka
  • půl lžičky drceného tymiánu
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • další koření podle chuti

Na závěr

  • lžíce oleje
  • kukuřičná mouka/polenta
  • zakysaná smetana
  • pažitka

Postup

1

Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s vodou a vaříme společně se lžičkou soli do změknutí. Po uvaření brambory scedíme a necháme je vychladnout.

2

Zatímco se brambory chladí, připravíme si náplň. V hlubší a větší pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli (nebo pórek), kterou osmahneme do měkka. Poté přidáme jemně nasekanou feferonku, česnek a houby. Po pěti minutách smažení přidáme bílé víno, tymián a další koření dle chuti. Celou směs vaříme, dokud se víno neodpaří. Náplň necháme vychladnout a poté do ní přidáme nasekanou petrželku.

3

Vychladlé brambory rozmačkáme, přidáme vejce a jednu lžíci hladké mouky. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme mouky více.

4

Bramborové těsto rozdělíme na osm stejných kuliček a na desce je posypeme kukuřičnou moukou. Z každé kuličky vytvoříme placku, kterou naplníme dvěma lžičkami připravené směsi. Směs v placce zabalíme a rukou uplácneme.

5

Rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Na pánvi zahřejeme jednu lžíci oleje a připravené placky opékáme z každé strany dozlatova. Poté je položíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme je na 10 až 15 minut dopéct do trouby.

6

Hotové placky podáváme horké, spolu s lžící zakysané smetany a posypané pažitkou.

Poznámka

Pokud nemáte k dispozici kukuřičnou mouku, můžete na posypání kuliček použít obyčejnou mouku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness jogurtové lívance plné bílkovin za 30 minut

Meruňkový džem s vanilkou a mandlemi

Tvarohovo – povidlový koláč

Špagety se špenátovou omáčkou

Asijské mleté kuličky

Video: Cuketové lasagne s krůtím masem, ricottou a parmezánem

Video: Nepečený duhový dort plný čerstvého ovoce a oříšků, za který vám tělo poděkuje

Cuketové dortíčky s marmeládou

Celozrnné těstoviny s chřestem

Rajčatová polévka s červenou paprikou

Tečkovaný cheesecake

Mátové dortíčky