Dietnější vanilkové minicheesecaky

Tento dezert je výborný a rychlý...

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • jakékoli dietnější sušenky
  • cca 30 g másla
  • 400 g nízkotučného tvarohu
  • 3 vejce
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 2 lžíce medu (či dle vlastní chuti)
  • jahody
  • kokosový olej na vymazání formiček

Na ozdobu:

  • ovoce dle chuti
  • zakysaná smetana
  • javorový sirup

Postup

1

Sušenky rozdrťte a promíchejte s rozpuštěným máslem. Kokosovým olejem vytřete muffinové košíčky a na dno přimáčkněte trochu sušenkové hmoty. Dejte do předehřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut.

2

Mezitím si na kousky nakrájete jahody. V misce rozmixujte tvaroh, vejce, pudinkový prášek a med na hladkou hmotu. Na sušenkový základ navrstvěte po 10 minutách pečení kousky jahod a přelijte je tvarohovou hmotou. Vraťte do trouby a dopečte asi půl hodiny.

3

Vytáhněte a nechejte chvíli zchládnout. Vyfouklý tvaroh se sníží. Poté cheesecaky vyklopte z košíčků. Servírujte s kopečkem zakysané smetany, dle chuti můžete zakápnout javorovým sirupem a ozdobte ovocem. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový flammkuchen s cibulí a rozmarýnem

Snadný italský cuketový koláč z listového těsta

Domácí čerstvý sýr z mléka a podmáslí

Bezé mističky s ovocem

Veganský prejt

Zdravé datlové tyčinky

Zdravý makovo-jablečný koláč bez mouky

Recept na domácí levandulový sirup a vanilkovo-levandulové sušenky

Celozrnná žemlovka s tvarohem

Lípa – jak na sběr i sušení + 5 domácích receptů

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Banánovo ovesné sušenky