Jablečný štrůdl

Tento úžasný štrůdl mě naučila moje babička.

Jablečný štrůdl

Ingredience na 10 porcí

  • 1 listové těsto ve vaničce
  • hodně nastrouhaných jablek
  • nasekané vlašské ořechy
  • máslo na potření
  • 1–2 lžíce cukru
  • (rozinky naložené v rumu), skořice

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Těsto ve vaničce je poměrně velké, vždycky ho dělím na 3 díly, abych z něj měla 3 válečky.

2

Těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem, zasypeme jablky, 1 lžící cukru a skořicí (popř. oříšky a rozinkami).

3

Štrůdl zabalíme, položíme na plech spojem dolů a pečeme asi na 200 °C. Během pečení asi 2x potřeme máslem.

4

Až zezlátne, šup s ním ven :).

Poznámka

Na plech se vejdou 3 štrůdly vedle sebe.

Mohlo by vás zajímat: Pro začátečníky, Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře