Kuskusový salát s tuňákem a mungem

Jelikož se kuskus nevaří, je to opravdová rychlovka. Připravit si to můžete i den předem jako svačinku/oběd do práce nebo třeba na piknik.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g kuskusu
  • 150 – 180 ml horké vody
  • 1 plechovku kvalitního tuňáka v oleji (např. Calvo)
  • hrst mungo fazolek
  • zeleninu – já dala 2 rajčata, pár lístků pekingského zelí a 1 papriku
  • kousek sýru – dala jsem půlku mozzarelly
  • hrst oliv
  • sůl, pepř
  • případně hrst slunečnicových semínek

Postup

1

Mungo fazolky si minimálně 15 h předem namočte.

2

Kuskus zalijte vařící vodou a nechte asi tak 10 minut nasáknout. Mezitím si nakrájejte omytou zeleninu, sýr a olivy. Až kuskus nasákne vodu, přidejte k němu vše co jste nakrájeli plus tuňáka z plechovky i s olejem. Přidejte mungo fazolky, dochuťte solí a pepřem a promíchejte.

3

Podávám posypané slunečnicovými semínky.

Poznámka

Případně můžete přidat i bílý hustý jogurt s lžičkou hořčice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Imam bayıldı – lilek pečený s rajčaty

Grilované broskve s levandulí a mátou

Mini pizza s mozzarelou, rajčaty a pestem

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Božsky čokoládový dort ze 3 ingrediencí a kompletně bez mouky

Těstovinový salát s pečenou paprikou

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Makový koláč se švestkami

Ledový salát s zakysanou smetanou a parmazanem

Video: Hovězí stroganov s těstovinami z jedné pánve

Kuskus se zelenými fazolkami a baby špenátem

Zelňačka