Také potřebujete
Očištěné a nakrájené jahody vložte do připravené sklenice. Mezi jednotlivé vrstvy jahod občas vložte lístek bazalky. Jahody do sklenice příliš nemačkejte, ale naplňte jimi sklenici přibližně 2 cm pod povrch.
Bazalky nepřidávejte příliš moc, stačí přibližně 4 lístky na půl litru vodky.
Pevně uzavřete a sklenicí intenzivně zatřepejte. Skladujte na chladném a tmavém místě po dobu tří dnů aspoň.
Poté vodku slijte do čisté sklenice, jahody a bazalku použijte v jiném receptu, nebo vyhoďte.
Ochucenou vodku skladujte v chladu a suchu až rok.
Přidejte lžíci do jahodové náplně do koláče. Hezky zdůrazní vůni jahod.
Můžete také ochutit až dvěma lžícemi vodky svou domácí jahodovou zmrzlinu.
Přidejte trochu jahodové vodky i do jahodového milkshaku. Takový samozřejmě podávejte pouze dospělým:).
Hlavní využití uplatníte v přípravě koktailů, fantazii se meze nekladou.
Stejně můžete vytvořit i další příchutě vodky, například okurková, levandulová a další.