fbpx

Quiche (koláč) s hruškami, gorgonzolou a slaninou

Hrušky se výborně dají kombinovat i na slano, krásně se k nim hodí výrazné plísňové sýry. A když to ještě doplníte slaninou, je to velice zajímavá kombinace.

Quiche (koláč) s hruškami, gorgonzolou a slaninou

Ingredience na 8 porcí

na těsto:

  • 250 g hladké mouky 
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • cca lžička soli

 
na náplň:

  • 1 zakysaná smetana nebo creme fraiche
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 hrušky
  • 200 g gorgonzoly nebo jiného sýra s modrou plísní
  • 100 g pancetty nebo slaniny

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Nejprve si připravte těsto. Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady a propracovávejte dokud nebudete mít vláčné těsto, které se nebude lepit. Dejte na půl hodinky odpočinout do lednice. Poté vyválejte placku, kterou dejte do koláčové formy i na okraje. Zatižte a dejte péct na 10 minut do vyhřáté trouby na 200°C.

2

Zakysanku osolte, opepřete a smíchejte s polovinou gorgonzoly. Naplňte jí předpečený korpus, poklaďte plátky hrušek, posypte zbylou gorgonzolou a nakonec dejte plátky slaniny.

3

Koláč pečte opět na 200°C dalších cca 20 minut.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře