Quiche (koláč) s hruškami, gorgonzolou a slaninou
Hrušky se výborně dají kombinovat i na slano, krásně se k nim hodí výrazné plísňové sýry. A když to ještě doplníte slaninou, je to velice zajímavá kombinace.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- cca lžička soli
na náplň:
- 1 zakysaná smetana nebo creme fraiche
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 hrušky
- 200 g gorgonzoly nebo jiného sýra s modrou plísní
- 100 g pancetty nebo slaniny
Postup
1
Nejprve si připravte těsto. Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady a propracovávejte dokud nebudete mít vláčné těsto, které se nebude lepit. Dejte na půl hodinky odpočinout do lednice. Poté vyválejte placku, kterou dejte do koláčové formy i na okraje. Zatižte a dejte péct na 10 minut do vyhřáté trouby na 200°C.
2
Zakysanku osolte, opepřete a smíchejte s polovinou gorgonzoly. Naplňte jí předpečený korpus, poklaďte plátky hrušek, posypte zbylou gorgonzolou a nakonec dejte plátky slaniny.
3
Koláč pečte opět na 200°C dalších cca 20 minut.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}