Barevné kombinace ovocných šťáv
Námi zvolené šťávy si nelijeme do kastrůlku a zasypeme želatinou či agarem. Počkáme, než se želatina vsákne, tzn. na povrchu bude vrásčitá a bílý prášek želatiny se absorbuje do šťávy. Teprve poté promícháme.
Nyní šťávu ohřejeme na středním plameni. Ale pozor!! Nikdy nevaříme, jinak by ztratila vitamíny. Až se všechna želatina rozpustí, máme hotovo. Snížíme teplotu a vmícháme ostatní složky, tedy med, vitamíny a extrakty (pokud se je rozhodnete přidat).
Pokud máme všechny ingredience smíchané, nalijeme želatinu do forem a necháme chladit, asi po dobu 2-3 hodin.
Poté co nám želatina ztuhla, nakrájíme na drobné kostičky a můžeme začít mlsat.
Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě, vydrží nám 2-3 týdny.