Jablečník na cesty

Chystáte se v létě na delší cestu? Potom doporučuji do batůžku přibalit i tenhle jablečník. Díky své hutnější konzistenci se nedrobí, v teple se hned tak nezkazí, je bez cukru, bez tuku a vhodný i pro vegany.

Jablečník na cesty

Ingredience na 10 porcí

  • 700 g jablek
  • 350 g ovesných vloček
  • 150 g rozinek
  • 100 g třtinové melasy
  • 1 vrchovatá lžíce škrobu (např. Maizena)
  • 1 lžíce skořice
  • 1 prášek do perníku

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Jablka omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme nahrubo (pokud začneme strouhat rozříznutou stranou, většina slupky nám zůstane v ruce.

2

V mixéru nejdříve umixujeme ovesné vločky – nemusí být úplně najemno. Dále rozmixujeme umyté rozinky (aby se lépe mixovaly, můžeme k nim přidat trochu nastrouhaných jablek).

3

Všechny suroviny smícháme v míse, dáme na vymazaný plech (případně na pečicí papír) a pečeme v troubě 30–40 minut.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Anna Kolčavová

Anna Kolčavová

Miluji to!

Odpovědět

Jana Nedomová

Jana Nedomová

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře