Celozrnný jablečný štrůdl s brusinkami

Tentokrát jsme se pustili do pečení jablečného štrůdlu, který jednou za čas navštíví každou kuchyni. Sice to není úplně zdravá varianta, ale zdravější určitě je, takže s přimhouřeným okem můžete zobat bez výčitek.

Karel Havlíček

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g celozrnné mouky
  • 1 vejce + na potření
  • 150 g bílého jogurtu
  • 50 g másla
  • 3 jablka
  • 1 lžička skořice
  • 80 g vlašských ořechů
  • hrst brusinek

Postup

1

Mouku, vejce, jogurt a máslo vypracujeme v míse do pružného těsta

2

Těsto dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice

3

Mezitím si oloupeme jablka, které bez jadřince nakrájíme na malé kostičky a smícháme se skořicí, podrcenými ořechy a brusinkami. Trochu nakrájeného jablka si můžeme dát stranou na omáčku

4

Těsto vyválíme na tenký plát, posypeme ho jablečnou náplní a zabalíme. Nejdříve přehneme dovnitř kratší strany štrůdlu a poté dáme přes sebe delší strany

5

Štrůdl potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ozdobit vlašskými ořechy a dáme do trouby na 20 až 25 minut při 180 stupních

6

Ke štrůdl si můžeme udělat i jednoduchý dip. Nakrájené jablko dáme do kastrůlku s troškou vody, lžící cukru a chvilku povaříme. Necháme vychladnout a přimícháme zakysanou smetanu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

8 receptů na chladivé koktejly plné vitamínů ze 3 ingrediencí

Fitness kuličky Raffaello

Bryndzová klasika

Zapečené plněné conchiglioni

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou

(Ne)sýrový dip k nachos

Smetanový Tiramisu dort se sušenkami a strouhanou čokoládou

Pepřová omáčka se smetanou, hovězím vývarem, česnekem a cibulí

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Pizza šneci z listového těsta

Fitness kokosovo-kakaové sušenky

Kapsičky z rýžového papíru