fbpx

Celozrnný jablečný štrůdl s brusinkami

Tentokrát jsme se pustili do pečení jablečného štrůdlu, který jednou za čas navštíví každou kuchyni. Sice to není úplně zdravá varianta, ale zdravější určitě je, takže s přimhouřeným okem můžete zobat bez výčitek.

strudl-nahled

Ingredience na 6 porcí

  • 300 g celozrnné mouky
  • 1 vejce + na potření
  • 150 g bílého jogurtu
  • 50 g másla
  • 3 jablka
  • 1 lžička skořice
  • 80 g vlašských ořechů
  • hrst brusinek

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Mouku, vejce, jogurt a máslo vypracujeme v míse do pružného těsta

krok1-1
2

Těsto dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice

krok2-1
3

Mezitím si oloupeme jablka, které bez jadřince nakrájíme na malé kostičky a smícháme se skořicí, podrcenými ořechy a brusinkami. Trochu nakrájeného jablka si můžeme dát stranou na omáčku

krok3
4

Těsto vyválíme na tenký plát, posypeme ho jablečnou náplní a zabalíme. Nejdříve přehneme dovnitř kratší strany štrůdlu a poté dáme přes sebe delší strany

krok5
5

Štrůdl potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ozdobit vlašskými ořechy a dáme do trouby na 20 až 25 minut při 180 stupních

krok6
6

Ke štrůdl si můžeme udělat i jednoduchý dip. Nakrájené jablko dáme do kastrůlku s troškou vody, lžící cukru a chvilku povaříme. Necháme vychladnout a přimícháme zakysanou smetanu.

strudl-nahled-1

Mohlo by vás zajímat:
jablka ořechy štrůdly Dezerty Fitness a zdravé Podzim Snídaně a svačiny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře