fbpx

Cibulové kroužky v pivním těstíčku – bez tuku a smažení

Vynikající a oblíbené cibulové kroužky bez tuku a smažení. Kukuřičná mouka dodává cibulovým kroužkům křupavost a pivo jemnou sladovou chuť. Vše završuje jemná omáčka, která je mnohem lepší než obyčejná majonéza.

Nesmažené cibulové kroužky v pivním těstíčku

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku piva
  • 1 hrnek jemné kukuřičné mouky
  • 1 velká cibule, nakrájená na kroužky o tloušťce 1 cm
  • řepkový nebo olivový olej na potření plechu

Česnekovo papriková aioli omáčka

  • 1 stroužek třeného česneku
  • špetka soli
  • 1/3 hrnku nízkotučné majonézy
  • 1/4 hrnku nakrájených červených paprik (nejlépe předem opečených)

Postup

1

Předehřejte troubu na 230 °C. Velký plech potřete olejem.

2

V míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, sušený česnek, pepř a sůl. Přidejte pivo a důkladně promíchejte.

3

Do mělké mísy (použijte např. polévkový talíř) dejte kukuřičnou mouku. Přichystejte si jednotlivé cibulové kroužky a obalte je v těstě. Přebytečné těsto nechte odkapat a poté obalte v kukuřičné mouce.

4

Kroužky naskládejte vedle sebe do přichystaného plechu. Mírně je pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou hnědé, asi 12 minut. Obraťte kroužky, znovu pokapejte olejem a pečte dohněda, dokud nejsou kroužky křupavé (asi 10 – 12 minut).

5

Na přípravu aioli omáčky: rozetřete česnek a smíchejte ho se solí. V míse ho smíchejte s majonézou a paprikou. Podávejte s cibulovými kroužky jako dip.

Mohlo by vás zajímat:
česnek cibule dip

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře