Obrácený jablečný štrůdl se skořicí
Zapečená jablka a skořice, to je kombinace, která nejen chutná, ale i krásně voní. Vyzkoušejte tento recept na obrácený štrůdl, který je nejlepší teplý se zmrzlinou nebo šlehačkou. 🙂

Ingredience
- 1 hrnek změklého másla
- 6 středně velkých jablek, oloupaných a nakrájených na malé kousky nebo tenké plátky
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 3 lžičky mleté skořice
- cukr krystal: 3/4 hrnku + 1/3 hrnku
- 1 vejce
- 1 lžíce vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 hrnky hladké mouky
Postup
Dejte předehřát troubu na 180 °C. Rozpusťte v hrnci 1/4 hrnku másla. Vmíchejte nakrájená jablka, třtinový cukr a 1 lžičku skořice. Vařte 5 – 8 minut na středním plameni.
Odstavte a dejte stranou. Jablka budou chladnout během toho, co budete připravovat polevu.
V míse smíchejte pomocí mixeru 3/4 hrnku másla a 3/4 hrnku cukru krystal. Vmíchejte vejce a vanilkový extrakt.
Přidejte jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Postupně vmíchávejte mouku. Důkladně promíchejte a dejte stranou.
Připravte si zapékací mísu o rozměrech zhruba 23 cm x 33 cm. Pokud se v ní jídlo připéká, vyložte ji pečicím papírem nebo vytřete tukem a vysypejte troškou mouky. Do zapékací mísy nalijte uvařená jablka.
Pomocí lžíce rovnoměrně naneste těsto na jablka, aby byla po celé ploše zakrytá.
V misce smíchejte 1/3 cukru krystal a 2 lžičky mleté skořice. Rovnoměrně posypejte těsto.
Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, dokud těsto nezačne hnědnout.
Před podáváním nechte mírně vychladnout. Podávejte teplé se zmrzlinou nebo šlehačkou. Skladujte v lednici po dobu až 3 dnů.
Mohlo by vás zajímat:
jablka podzim skořice Dezerty
Zdroj: www.crazyforcrust.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře