fbpx

Japonský cheesecake ze 3 ingrediencí s chutí bílé čokolády

Už příliš bylo klasických cheesecaků… Vyzkoušejte tento japonský pouze ze tří ingrediencí. Bílá čokoláda mu propujčuje netradiční, ovšem až návykovou chuť. Tento cheesecake je v originále pečen bez korpusu.

Recept na japonský cheesecake

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku krémového sýra
  • 3/4 hrnku kousků bílé čokolády

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte pečícím papírem dno a strany 20 cm dortové formy.

2

Kousky bílé čokolády rozpusťte nad parou. Rozpuštěnou čokoládu přelijte do větší mísy a zamíchejte dohromady s krémovým sýrem.

3

Poté přidejte žloutky a dobře promíchejte.

4

Vyšlehejte bílky do tuha a ve postupně je vmíchejte do krémové směsi.

5

Nalijte těsto do připravené formy, kterou dejte do plechu s vyššími okraji. Naplňte plech horkou vodou do poloviny výšky formy a dejte péct na 40 až 45 minut.

6

Vypněte troubu a nechte cheesecake ještě 15 minut v troubě. Poté přendejte na chladící rošt a nechte úplně vychladnout.

7

Vyndejte cheesecake z formy na servírovací talíř a nechte v lednici aspoň 4 hodiny. Servírujte.

Mohlo by vás zajímat:
bílá čokoláda cheesecake čokoláda pečení snadné recepty Dezerty

Zdroj: www.epicurious.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře