Japonský cheesecake ze 3 ingrediencí s chutí bílé čokolády
Už příliš bylo klasických cheesecaků… Vyzkoušejte tento japonský pouze ze tří ingrediencí. Bílá čokoláda mu propujčuje netradiční, ovšem až návykovou chuť. Tento cheesecake je v originále pečen bez korpusu.

Ingredience
- 3 vejce
- 1/2 hrnku krémového sýra
- 3/4 hrnku kousků bílé čokolády
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte pečícím papírem dno a strany 20 cm dortové formy.
Kousky bílé čokolády rozpusťte nad parou. Rozpuštěnou čokoládu přelijte do větší mísy a zamíchejte dohromady s krémovým sýrem.
Poté přidejte žloutky a dobře promíchejte.
Vyšlehejte bílky do tuha a ve postupně je vmíchejte do krémové směsi.
Nalijte těsto do připravené formy, kterou dejte do plechu s vyššími okraji. Naplňte plech horkou vodou do poloviny výšky formy a dejte péct na 40 až 45 minut.
Vypněte troubu a nechte cheesecake ještě 15 minut v troubě. Poté přendejte na chladící rošt a nechte úplně vychladnout.
Vyndejte cheesecake z formy na servírovací talíř a nechte v lednici aspoň 4 hodiny. Servírujte.
Mohlo by vás zajímat:
bílá čokoláda cheesecake čokoláda pečení snadné recepty Dezerty
Zdroj: www.epicurious.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře