fbpx

Jednoduchý a zdravý kuskus z květáku s petrželkou a česnekem

Lehký a zdravý kuskus ideální do horkých letních dní. Za půl hodiny hotový a vyrobený z květáku, tedy s minimálním obsahem sacharidů. Pochutnáte si na něm s masem nebo třeba jen se zeleninou, a to jako letní hlavní chod :).

  • 2 porce (2 misky)
  • doba přípravy 30 minut
couscous

Ingredience

  • 1 velký květák (pouze růžičky)
  • 2 čajové lžičky sušeného česneku
  • 2 čajové lžičky sušené petržele
  • sůl dle chuti

Cauliflower-Couscous1-e1440458455519

Postup

1

Růžičky květáku rozmixujte do podoby kuskusu. Je možné, že budete muset mixovat na vícekrát, ale důležitá je právě struktura kuskusu, tedy mixování je velmi důležitá část postupu.

2

Ve velké mírně rozpálené pánvi opékejte “kuskus” spolu s česnekem a petrželí.

3

Dobře vše celou dobu míchejte, aby nedošlo k připalování květáku. Jakmile je květák měkký a uvařený, lehce posolte dle chuti.

4

Můžete podávat buďto jako přílohu k masu nebo přidat další suroviny (různou zeleninu) a dát si tento kuskus jako hlavní chod.

Mohlo by vás zajímat:
česnek jednoduché petržel Recepty s květákem

Zdroj: dishbydish.net

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře