Jednoduchý a zdravý kuskus z květáku s petrželkou a česnekem
Lehký a zdravý kuskus ideální do horkých letních dní. Za půl hodiny hotový a vyrobený z květáku, tedy s minimálním obsahem sacharidů. Pochutnáte si na něm s masem nebo třeba jen se zeleninou, a to jako letní hlavní chod :).
- 2 porce (2 misky)
- doba přípravy 30 minut

Ingredience
- 1 velký květák (pouze růžičky)
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
- 2 čajové lžičky sušené petržele
- sůl dle chuti
Postup
Růžičky květáku rozmixujte do podoby kuskusu. Je možné, že budete muset mixovat na vícekrát, ale důležitá je právě struktura kuskusu, tedy mixování je velmi důležitá část postupu.
Ve velké mírně rozpálené pánvi opékejte “kuskus” spolu s česnekem a petrželí.
Dobře vše celou dobu míchejte, aby nedošlo k připalování květáku. Jakmile je květák měkký a uvařený, lehce posolte dle chuti.
Můžete podávat buďto jako přílohu k masu nebo přidat další suroviny (různou zeleninu) a dát si tento kuskus jako hlavní chod.
Mohlo by vás zajímat:
česnek jednoduché petržel Recepty s květákem
Zdroj: dishbydish.net
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře