Jednoduchý a zdravý kuskus z květáku s petrželkou a česnekem

Lehký a zdravý kuskus ideální do horkých letních dní. Za půl hodiny hotový a vyrobený z květáku, tedy s minimálním obsahem sacharidů. Pochutnáte si na něm s masem nebo třeba jen se zeleninou, a to jako letní hlavní chod :).
  • 2 porce (2 misky)
  • doba přípravy 30 minut

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 velký květák (pouze růžičky)
  • 2 čajové lžičky sušeného česneku
  • 2 čajové lžičky sušené petržele
  • sůl dle chuti

Postup

1

Růžičky květáku rozmixujte do podoby kuskusu. Je možné, že budete muset mixovat na vícekrát, ale důležitá je právě struktura kuskusu, tedy mixování je velmi důležitá část postupu.

2

Ve velké mírně rozpálené pánvi opékejte “kuskus” spolu s česnekem a petrželí.

3

Dobře vše celou dobu míchejte, aby nedošlo k připalování květáku. Jakmile je květák měkký a uvařený, lehce posolte dle chuti.

4

Můžete podávat buďto jako přílohu k masu nebo přidat další suroviny (různou zeleninu) a dát si tento kuskus jako hlavní chod.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šípkový sirup

Borůvkový dezert

Veganská koprová omáčka

Mrkvový koláč

Hovězí guláš

Křupavé máslové sendviče s náplní z jablek a goudy

Dýnovy džus

Ořechové dukátky

Video: 7 jedinečných japonských dezertů

Skořicoví šneci

Rýchla banánovo-čokoládová chuťovka

Léčivý smrkový sirup z mladých výhonků proti kašli i rýmě