Jednoduchý a zdravý kuskus z květáku s petrželkou a česnekem

Lehký a zdravý kuskus ideální do horkých letních dní. Za půl hodiny hotový a vyrobený z květáku, tedy s minimálním obsahem sacharidů. Pochutnáte si na něm s masem nebo třeba jen se zeleninou, a to jako letní hlavní chod :).
  • 2 porce (2 misky)
  • doba přípravy 30 minut

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 velký květák (pouze růžičky)
  • 2 čajové lžičky sušeného česneku
  • 2 čajové lžičky sušené petržele
  • sůl dle chuti

Postup

1

Růžičky květáku rozmixujte do podoby kuskusu. Je možné, že budete muset mixovat na vícekrát, ale důležitá je právě struktura kuskusu, tedy mixování je velmi důležitá část postupu.

2

Ve velké mírně rozpálené pánvi opékejte “kuskus” spolu s česnekem a petrželí.

3

Dobře vše celou dobu míchejte, aby nedošlo k připalování květáku. Jakmile je květák měkký a uvařený, lehce posolte dle chuti.

4

Můžete podávat buďto jako přílohu k masu nebo přidat další suroviny (různou zeleninu) a dát si tento kuskus jako hlavní chod.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smažené cuketové placičky s parmazánem a česnekem

Snadný italský cuketový koláč z listového těsta

Mini pizzy z listového těsta s cuketou, lučinou a smetanou

Křupavé šunkové spirálky se sýrem

Pomalu pečené hovězí na červeném víně se zeleninou

Koláč se zakysanou smetanou a ovocem

Malinoví šneci z kynutého těsta s krémovou náplní

Risotto s proseccem a bazalkou

Bezlepkové ředkvičkové fit placičky

Křupavé zeleninové placičky s česnekem a jarní cibulkou

Nepečený čokoládový koláč s jahodami + Videorecept

Čokoládová jáhlová kaše