Jednoduchý a zdravý kuskus z květáku s petrželkou a česnekem
Lehký a zdravý kuskus ideální do horkých letních dní. Za půl hodiny hotový a vyrobený z květáku, tedy s minimálním obsahem sacharidů. Pochutnáte si na něm s masem nebo třeba jen se zeleninou, a to jako letní hlavní chod :).
- 2 porce (2 misky)
- doba přípravy 30 minut
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 velký květák (pouze růžičky)
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
- 2 čajové lžičky sušené petržele
- sůl dle chuti
Postup
1
Růžičky květáku rozmixujte do podoby kuskusu. Je možné, že budete muset mixovat na vícekrát, ale důležitá je právě struktura kuskusu, tedy mixování je velmi důležitá část postupu.
2
Ve velké mírně rozpálené pánvi opékejte “kuskus” spolu s česnekem a petrželí.
3
Dobře vše celou dobu míchejte, aby nedošlo k připalování květáku. Jakmile je květák měkký a uvařený, lehce posolte dle chuti.
4
Můžete podávat buďto jako přílohu k masu nebo přidat další suroviny (různou zeleninu) a dát si tento kuskus jako hlavní chod.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}