Hráškový krém s opečenou slaninou

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 350 g mraženého hrášku (můžete použít i čerstvý)
  • 1 pórek (pouze bílá část)
  • 1 šalotka
  • přepuštěné máslo
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř

Postup

1

V hrnci na přepuštěném másle necháme zesklovatět šalotku a na tenká kolečka nakrájený pórek. Trvá to zhruba 5–8 minut.

2

Potom do hrnce nalijeme zeleninový vývar, necháme přijít k varu a vhodíme mražený hrášek. Hrášek stačí povařit (na středním plameni) zhruba 15 minut.

3

Polévku stáhneme z plotny a necháme trochu zchladnout. Mezitím si dáme do trouby na pečicí papír vyskládanou anglickou slaninu a pečeme na 160 stupňů, dokud krásně nezhnědne.

4

Zchladlou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a podle chuti osolíme a opepříme.

5

Hrnec dáme znovu na sporák na střední plamen a polévku zahřejeme. Poté přilijeme smetanu ke šlehání a chvíli polévku se smetanou povaříme. Polévku podáváme do hlubokého talíře ozdobenou opečenou slaninou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí karamelové Twix tyčinky

Nutellové cookies

Osvěžující okurkový sorbet jen ze 3 surovin

Dekadentní čokoládovo karamelový cheescake

Video: 5 zdravých smoothie na celý pracovní týden

Guacamole

Banánové ovesné sušenky s hrozinkami a oříšky

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Široké nudle s gorgonzolou a sušenými rajčaty

klasicky karbanatek

Klasické karbanátky

10 nejoblíbenějších receptů na fitness večeře

Výběr mořských potvůrek :-)