Cheesecake z ricoty a borůvkami

Je vynikající, lehký a každému chutná.

andry

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

těsto:

  • 300 g hladká špaldová mouka
  • 150 g třtinový cukr, nebo med
  • špetka soli
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • 50 – 60 ml studené vody

krém:

  • 2 ricotta cca 500 g
  • 1 zakysaná smetana
  •  1 vejce
  • o   2 vanilinové cukry

Postup

1

Všechny ingredience smícháme a zpracujeme na těsto a necháme odležet v lednici. Připravíme si krém. Ricottu smícháme s vajíčkem a vanilkovými cukry. Těsto vyvalíme do dortové formy i po bocích. Naň vylijeme krém.

2

Pečeme na 180 stupních. Podáváme s borůvkami, nebo jiným ovocím.

Poznámka

Těsto si můžete udělat večer a pak ráno zákusek dokončit:)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Neodolatelně krémový čokoládový pudink

Dokonalý makovec

Raw tahini kuličky

Krásný koláč z kynutého těsta plný třešní

Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Patizon s cottage sýrem s kuskusem a rýžovými vrtulemi

Pikantní hořčičná marináda s česnekem a bazalkou

Olejová bábovka jako od babičky

Veganské čevabčiči s bramborou kaší

Robi roštěná na žampionech

Bábovka plněná čokoládou

Krémová hrášková polévka za 15 minut