Cheesecake z ricoty a borůvkami

Je vynikající, lehký a každému chutná.

andry

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

těsto:

  • 300 g hladká špaldová mouka
  • 150 g třtinový cukr, nebo med
  • špetka soli
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • 50 – 60 ml studené vody

krém:

  • 2 ricotta cca 500 g
  • 1 zakysaná smetana
  •  1 vejce
  • o   2 vanilinové cukry

Postup

1

Všechny ingredience smícháme a zpracujeme na těsto a necháme odležet v lednici. Připravíme si krém. Ricottu smícháme s vajíčkem a vanilkovými cukry. Těsto vyvalíme do dortové formy i po bocích. Naň vylijeme krém.

2

Pečeme na 180 stupních. Podáváme s borůvkami, nebo jiným ovocím.

Poznámka

Těsto si můžete udělat večer a pak ráno zákusek dokončit:)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

VIDEORECEPT: Zapečené plněné brambory

Tortelloni se smetanou a šunkou

Makaróny s brokolicí a cheddarem do 20 minut

Ananasová limonáda s malinami a mátou

Malinové mini dortíky

Video: Snadné cibulové kroužky plněné hovězím mletým masem a čedarem

Zapečené žampiony plněné cheddarem a slaninou

Sladkost ke kávě: Jemné řezy se skořicovou drobenkou

Piňa colada

Zapékané brambory se čtyřmi druhy sýrů a mortadellou

Domácí zeleninové chipsy

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka – Pho Ga