Těsto:
Vlašáky opražíme buď nasucho na pánvi, nebo v troubě. Krásně se tak rozvine jejich chuť a vůně. Stačí pět minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Ještě horké je rozmixujeme v mixéru.
Máslo, kávu a čokoládu nalámanou na kousky rozpustíme ve vodní lázni. Žloutky našleháme s cukrem a medem do pěny, oddělené bílky vyšleháme se solí dotuha. K rozpuštěné čokoládové směsi přidáme vlašáky a žloutkovou pěnu a řádně promícháme. Potom jemně zapracujeme bílky.
Směs nalijeme do formy s pečicím papírem. Já použila ohnivzdornou misku s průměrem 21 cm. Povrch poházíme opraným rybízem či malinami, trochu je přitlačíme dovnitř. Čokoholikům doporučuji posypat kousky čokolády.
Pečeme při 180 °C cca 25–30 minut, ale zkoušejte špejlí. Prostředek se může trošku třást a působit nedopečeně, to není na závadu.
Necháme vychládnout. Pokud to vydržíte, doporučuji po vychládnutí strčit ještě do lednice a nechat v ní tak hodinku odpočinout. Není to však nutné.