Krémový hořčicový dip s podmáslím

Výjimečně krémový dip s příchutí hořčice se hodí k chipsům, zelenině i masu. Díky podmáslí a žloutkům je struktura velmi jemná. Klidně přidejte své oblíbené bylinky dle vaší chuti :). TIP: Pokud se obáváte syrových žloutků, můžete je vynechat, ovšem změní se tímto struktura i jemnost dipu.
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: cca 1 hrnek dipu

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 lžíce šťávy z citrónu
  • 4 lžičky dijonské hořčice
  • 14 lžičky soli
  • 3 žloutky
  • 34 hrnku oleje
  • 2 lžíce podmáslí
  • 1 lžička sušené petržele
  • 12 lžičky sušeného česneku
  • 14 lžička sladké papriky

Postup

  1. V míse promíchejte citrónovou šťávu, hořčici, sůl a žloutky.
  2. Postupně zašlehávejte olej, nejdříve po kapkách, pak jej můžete začít pomalu lít. Šleháním vytvoříte jemnou emulzi podobně jako u domácí majonézy.
  3. Poté vmíchejte podmáslí, petržel, česnek a papriku.
  4. Směs ochutnejte a přidejte sůl či pepř dle chuti.
  5. Mísu zakryjte a uchovejte v lednici, než budete podávat.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Banánová zmrzlina

Salmone con salsa di erbe aromatiche

Video: Slavnostní příloha – Zapečené věžičky z bramborové kaše masovou omáčkou uvnitř

Domácí pažitková pomazánka na způsob Lučiny

Cuketovo – dýňové jáhloto

Dvoubarevný lahodný Zebra dort + Videorecept

Karamelizovaná řepa s cibulí

Cizrna s pečenou dýní

Cuketový guláš s červenou čočkou

Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Květákové pickles

Domácí rakytníkový sirup