fbpx

Krémový hořčicový dip s podmáslím

Výjimečně krémový dip s příchutí hořčice se hodí k chipsům, zelenině i masu. Díky podmáslí a žloutkům je struktura velmi jemná. Klidně přidejte své oblíbené bylinky dle vaší chuti :).

TIP: Pokud se obáváte syrových žloutků, můžete je vynechat, ovšem změní se tímto struktura i jemnost dipu.

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: cca 1 hrnek dipu
recept-na-horcicovy-dip-s-bylinkami

Ingredience

  • 2 lžíce šťávy z citrónu
  • 4 lžičky dijonské hořčice
  • 14 lžičky soli
  • 3 žloutky
  • 34 hrnku oleje
  • 2 lžíce podmáslí
  • 1 lžička sušené petržele
  • 12 lžičky sušeného česneku
  • 14 lžička sladké papriky

Postup

  1. V míse promíchejte citrónovou šťávu, hořčici, sůl a žloutky.
  2. Postupně zašlehávejte olej, nejdříve po kapkách, pak jej můžete začít pomalu lít. Šleháním vytvoříte jemnou emulzi podobně jako u domácí majonézy.
  3. Poté vmíchejte podmáslí, petržel, česnek a papriku.
  4. Směs ochutnejte a přidejte sůl či pepř dle chuti.
  5. Mísu zakryjte a uchovejte v lednici, než budete podávat.

Mohlo by vás zajímat:
bylinky česnek dip hořčice jednohubky omáčka podmáslí pohoštění posezení rychlé recepty silvestr slané recepty Omáčky a ochucovadla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře