Krémový hořčicový dip s podmáslím
Výjimečně krémový dip s příchutí hořčice se hodí k chipsům, zelenině i masu. Díky podmáslí a žloutkům je struktura velmi jemná. Klidně přidejte své oblíbené bylinky dle vaší chuti :).
TIP: Pokud se obáváte syrových žloutků, můžete je vynechat, ovšem změní se tímto struktura i jemnost dipu.
- Doba přípravy: 1 h
- Porce: cca 1 hrnek dipu

Ingredience
- 2 lžíce šťávy z citrónu
- 4 lžičky dijonské hořčice
- 1⁄4 lžičky soli
- 3 žloutky
- 3⁄4 hrnku oleje
- 2 lžíce podmáslí
- 1 lžička sušené petržele
- 1⁄2 lžičky sušeného česneku
- 1⁄4 lžička sladké papriky
Postup
- V míse promíchejte citrónovou šťávu, hořčici, sůl a žloutky.
- Postupně zašlehávejte olej, nejdříve po kapkách, pak jej můžete začít pomalu lít. Šleháním vytvoříte jemnou emulzi podobně jako u domácí majonézy.
- Poté vmíchejte podmáslí, petržel, česnek a papriku.
- Směs ochutnejte a přidejte sůl či pepř dle chuti.
- Mísu zakryjte a uchovejte v lednici, než budete podávat.
Mohlo by vás zajímat:
bylinky česnek dip hořčice jednohubky omáčka podmáslí pohoštění posezení rychlé recepty silvestr slané recepty Omáčky a ochucovadla
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře