Domácí zeleninové chipsy

Nejsou smažené, ale pečené a chutnají ještě víc, než ty klasické bramborové.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 batáty
  • 1 větší řepa
  • 2 mrkve
  • 2 petržele

Postup

1

Všechnu zeleninu ostrouhejte a nakrájejte na stejné 2 mm silné plátky. Pokud máte doma mandolínu, půjde vám krájení rychle.

2

Zeleninu přesuňte do mísy, pokapejte olivovým olejem a důkladně promíchejte, aby se olej dostal všude.

3

Vyložte si plech pečicím papírem a plátky zeleniny na něj vyskládejte vedle sebe, aby se nepřekrývaly. Osolte a posypte lístky tymiánu.
Pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 20 minut dokřupava. Hlídejte, aby se vám zelenina nepřipálila.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí pečené pikantní kešu oříšky s medem

Podrobný foto-návod na dort ve tvaru mopsíka

Špagety s tuňákem a cizrnou

Kokosová buchta s čokoládovou omáčkou

Krkovička s rajčátky a mrkví

Citrónové špagety a parmezánové kuře

Česnekové krutony

Vláčný koláč s čokoládovou náplní a arašídy

Čočková sekaná se žampiony a tempehem

Chilli con tofu

Nejlepší recept na perníčky

Avokádová pomazánka s restovanou červenou cibulí a sýrem feta do 15 minut