fbpx

Borůvková marmeláda s čokoládou

Borůvková marmeláda je prostě nej, alespoň pro mě:). Letos jsem do ní zkusila přidat kousek hořké čokolády a výsledek je perfektní.

Borůvková marmeláda s čokoládou

Ingredience na 3 porce

  • 0,5 l borůvek
  • 200 g třtinového cukru 
  • 1 citron
  • cca 8 kostiček kvalitní hořké čokolády
  • (2 lžičky přírodního citrusového pektinu)

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Nejdříve si připravte sklenice, ty musí být čisté, ideálně vyvařené. Stejně tak víčka, ty můžete potřít lihem.

2

Borůvky pořádně omyjte a rozmixujte s polovinou cukru. Pokud chcete úplně hladkou marmeládu, rozmixované borůvky propasírujte. Já v marmeládách většinou nechávám i kousky ovoce.

3

Rozmixované borůvky přiveďte k varu a na mírném plameni probublávejte cca 10 minut, mezitím přidejte kostičky čokolády a míchejte, ať se čokoláda nepřipálí. Čokoládu jsem použila z Lidlu, na vaření, a dala jsem 4 obdelníčky. Přilijte vyždímanou šťávu z citronu a zbytek cukru. V případě, že si tuhost marmelády chcete pojistit a použijete citrusový pektin, rozmíchejte ho v té druhé půlce cukru a poté ho rychle zapracujte do borůvek. Nechte ještě 5 – 10 minut mírně povařit. Nevařte celkově déle jak půl hodinky.

4

Zkoušku tuhosti marmelády můžete udělat tak, že na studený talíř kápnete trochu marmelády a necháte vychladnout.

5

Hotovou marmeládu nalijte ještě horkou do připravených skleniček, mně to vyšlo na tři maličké skleničky. Ihned je zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru, tak je nechte alespoň 10 – 15 minut, to marmeládu zakonzervuje a nemusíte už zavařovat.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře