Borůvková marmeláda s čokoládou

Borůvková marmeláda je prostě nej, alespoň pro mě:). Letos jsem do ní zkusila přidat kousek hořké čokolády a výsledek je perfektní.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 l borůvek
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 citron
  • cca 8 kostiček kvalitní hořké čokolády
  • (2 lžičky přírodního citrusového pektinu)

Postup

1

Nejdříve si připravte sklenice, ty musí být čisté, ideálně vyvařené. Stejně tak víčka, ty můžete potřít lihem.

2

Borůvky pořádně omyjte a rozmixujte s polovinou cukru. Pokud chcete úplně hladkou marmeládu, rozmixované borůvky propasírujte. Já v marmeládách většinou nechávám i kousky ovoce.

3

Rozmixované borůvky přiveďte k varu a na mírném plameni probublávejte cca 10 minut, mezitím přidejte kostičky čokolády a míchejte, ať se čokoláda nepřipálí. Čokoládu jsem použila z Lidlu, na vaření, a dala jsem 4 obdelníčky. Přilijte vyždímanou šťávu z citronu a zbytek cukru. V případě, že si tuhost marmelády chcete pojistit a použijete citrusový pektin, rozmíchejte ho v té druhé půlce cukru a poté ho rychle zapracujte do borůvek. Nechte ještě 5 – 10 minut mírně povařit. Nevařte celkově déle jak půl hodinky.

4

Zkoušku tuhosti marmelády můžete udělat tak, že na studený talíř kápnete trochu marmelády a necháte vychladnout.

5

Hotovou marmeládu nalijte ještě horkou do připravených skleniček, mně to vyšlo na tři maličké skleničky. Ihned je zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru, tak je nechte alespoň 10 – 15 minut, to marmeládu zakonzervuje a nemusíte už zavařovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cibulová marmeláda

Video: Jemná čokoládová panna cotta s extra čokoládovou polevou

Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami

Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Recept na snadný puding s chia semínky bez vaření

Česneková cizrna se zeleninou a krémovou polentou

Křehký špenátový quiche s ricottou, vejci a celozrnnou krustou

Video: Nejvláčnější brownies s extra kousky čokolády

Čočka s rajčatovo celerovou omáčkou

Legendární jablečný koláč našich babiček

Kořeněný kečup

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem