Ranní dýňová kaše s pekany a kokosovým mlékem
Zkuste dýni použít i pro přípravu snídaně. Teplá kaše zahřeje a zasytí.

Ingredience na 2 porce
- 300 g máslové dýně
- 150 ml kokosového mléka
- špetka skořice
- 1 vanilkový lusk nebo lžička aroma
- javorový sirup dle chuti
- hrst pekanových ořechů
Postup
Celkový čas přípravy: 15 min
Kaše je extra rychlá, protože jí nemusíte předem péct. Dýni oloupejte, rozpulte, vydlabejte semínka a pokrájejte na malé kostky.
Vsypte ji po částech do mixéru, zalijte kokosovým mlékem a umixujte na hladkou krémovou kaši.
Kaši dochuťte vanilkou (vanilkovým cukrem), dosladit můžete javorovým sirupem a špetkou skořice. Rozdělte do misek a posypte nasekanými pekanovými ořechy.
Mohlo by vás zajímat:
Dýně Snídaně a svačiny Veganské
Zdroj: recepty.rohlik.cz