Skořicové sušenky

Tyto skořicové sušenky jsou měkoučké a nadýchané a při jejich pečení váš domov bude příjemně vonět.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Sušenky

  • 2 a 1/2 hladké mouky
  • 1 hrnek změklého másla
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2/3 hrnku hnědého cukru
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička vanilkového extraktu (lze nahradit vanilkovým cukrem)
  • špetka soli

Posypka

  • 1/4 hrnku cukru krystal
  • 1 a 1/4 lžičky mleté skořice

Postup

1

Ve velké míse smíchejte mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. Mísu uložte stranou.

2

Vezměte jinou mísu a v ní smíchejte máslo a cukr. Pro usnadnění použijte mixer. Měl by vzniknout hladký nadýchaný krém.

3

Ke krému vmíchejte vejce a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte, aby nezbyly nesmíchané části po stranách mísy.

4

Do mokré směsi postupně vmíchejte suché přísady.

5

Mísu zakryjte a dejte vychladit do lednice na 30 minut.

6

V malé misce si mezitím smíchejte ingredience na posypku.

7

Předehřejte si troubu na 200°C. Vyložte plech pečicím papírem.

8

Pomocí dvou lžic vytvarujte z vychladlého těsta kuličky, které vyválejte v posypkové směsi.

9

Obalené kousky skládejte na pečicí papír.

10

Dejte do trouby a pečte 8 – 10 minut, než sušenky zezlátnou a vyskočí.

11

Vyjměte z trouby a nechte 5 – 7 minut chládnout, poté přesuňte sušenky z plechu na talíř a nechte zcela vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí věnečky

Celozrnné gnocchi dvou barev

Jablíčkové kanapky se slunečnicovou pomazánkou

Steak z tuňáka s bylinkovým salátem

Ovocné kokosky

Cuketovo-rajčatová polévka s quinoou

Gnocchi se slaninou, špenátem a omáčkou z uzeného sýra

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Tradiční italské koláčky

Perníkové cupcakes se skořicovým krémem a lotuskami

Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší

Banánovo ovesný mugcake