Pečené kaštany
Pečené kaštany jsou už klasika zimních trhů. Ale proč si je neudělat doma, když je to tak snadné

Ingredience na 2 porce
- jedlé kaštany – na dvě porce cca 500 g
- sůl
- ostrý nůž
- vodu
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Kaštany nejprve namočte do vody, tak na dvě hodinky, ale klidně nechte namočené přes noc. Poté vemte ostrý nůž a na vypouklé straně nařízněte každý kaštan do kříže, řez by měl být hluboký cca 2 mm a dlouhý cca 2 cm.

Nařezané kaštany vyskládejte na plech lehce pocákaný vodou a pečte na 180°C – 200°C dokud lehce nezhnědnou a nerozpukají. Pečte cca 15 – 20 min. Já je mám ráda hodně opečené (jdou mi pak i lépe loupat) a tak je peču i půl hodinku.
Nebo místo trouby můžete kaštany opéct na pánvi, která má silné dno, ale to už musíte hlídat a otáčet, by se vám pekly rovnoměrně. Opět opékejte do zhnědnutí a rozpukání.
Hotové kaštany loupejte ještě teplé, když vychladnou, tak už loupat nejdou. Dle chuti osolte. Já solím až oloupané.
Dobrou chuť ♥
Mohlo by vás zajímat: