fbpx

Pečené kaštany

Pečené kaštany jsou už klasika zimních trhů. Ale proč si je neudělat doma, když je to tak snadné

Pečené kaštany

Ingredience na 2 porce

  • jedlé kaštany – na dvě porce cca 500 g
  • sůl
  • ostrý nůž
  • vodu

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Kaštany nejprve namočte do vody, tak na dvě hodinky, ale klidně nechte namočené přes noc. Poté vemte ostrý nůž a na vypouklé straně nařízněte každý kaštan do kříže, řez by měl být hluboký cca 2 mm a dlouhý cca 2 cm.

Pečené kaštany
2

Nařezané kaštany vyskládejte na plech lehce pocákaný vodou a pečte na 180°C – 200°C dokud lehce nezhnědnou a nerozpukají. Pečte cca 15 – 20 min. Já je mám ráda hodně opečené (jdou mi pak i lépe loupat) a tak je peču i půl hodinku.

3

Nebo místo trouby můžete kaštany opéct na pánvi, která má silné dno, ale to už musíte hlídat a otáčet, by se vám pekly rovnoměrně. Opět opékejte do zhnědnutí a rozpukání.

4

Hotové kaštany loupejte ještě teplé, když vychladnou, tak už loupat nejdou. Dle chuti osolte. Já solím až oloupané.

5

Dobrou chuť ♥

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře