Pečené kaštany

Pečené kaštany jsou už klasika zimních trhů. Ale proč si je neudělat doma, když je to tak snadné

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • jedlé kaštany – na dvě porce cca 500 g
  • sůl
  • ostrý nůž
  • vodu

Postup

1

Kaštany nejprve namočte do vody, tak na dvě hodinky, ale klidně nechte namočené přes noc. Poté vemte ostrý nůž a na vypouklé straně nařízněte každý kaštan do kříže, řez by měl být hluboký cca 2 mm a dlouhý cca 2 cm.

2

Nařezané kaštany vyskládejte na plech lehce pocákaný vodou a pečte na 180°C – 200°C dokud lehce nezhnědnou a nerozpukají. Pečte cca 15 – 20 min. Já je mám ráda hodně opečené (jdou mi pak i lépe loupat) a tak je peču i půl hodinku.

3

Nebo místo trouby můžete kaštany opéct na pánvi, která má silné dno, ale to už musíte hlídat a otáčet, by se vám pekly rovnoměrně. Opět opékejte do zhnědnutí a rozpukání.

4

Hotové kaštany loupejte ještě teplé, když vychladnou, tak už loupat nejdou. Dle chuti osolte. Já solím až oloupané.

5

Dobrou chuť ♥

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Obrácený banánový koláč

Vanilkové rohlíčky

Banánové palačinky

Jablečný štrůdl

Jemné raw řezy s citrónem a ořechy

Dýňové ragú s hovězím masem a špeclemi

Špaldový dortík

Celozrnné bábovičky s jogurtem

Mrkvová buchta s opilými rozinkami a kakaovým tvarohem

Finský borůvkový koláč Mustikkapiirakka

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou

Recept na poctivé domácí těstoviny bez speciálního vybavení