Na korpus
Na krém
Dále potřebujete
O čokoládě
Vejce si vyndejte z lednice, aby se stihla trochu ohřát, poté oddělte bílky do větší mísy a žloutky do menší misky.
Bílky vyšlehejte na sníh, dokud nevytvoří po vyndání šlehače jemné špičky.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě - čokoládu v mikrovlnce ohřívejte na plný výkon po dobu 30 vteřin, poté promíchejte a znovu ohřejte. Pro toto množství čokolády budete čokoládu ohřívat 2 až 3x.
Do čokolády postupně přimíchejte žloutky a následně i postupně přimíchejte i sníh z bílků. Sníh zamíchávejte krouživými pohyby, takzvaně jej překládejte, abyste zbytečně nepřišli o bublinky a těsto zůstalo nadýchané.
Těsto nalijte do formy o průměru 25 cm a dejte péct na 170 °C po dobu 15 - 30 minut. (Hrstka našich čtenářů však korpus musela péct až 30 minut. Nevíme, čím je to způsobené, ale mějte to prosím na paměti. Po 15 minutách tedy zkontrolujte korpus špejlí a pokud bude nedopečený, pečte dalších 15 minut.) Po upečení nechte zcela vychladnout a poté vrch korpusu (asi 2 cm) rozdrobte a nasypejte do mísy. Toto drobení použijete jako finální vrstvu dortu.
Do větší mísy nasypte díl kostek ledu (doporučujeme cca půl litru) a díl studené vody. Do druhé mísy dejte 350 g kousků čokolády na vaření, 250 ml horké vody a promíchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Mísu s čokoládou dejte do mísy s vodou a ledem a v této ledové lázni čokoládu šlehejte cca 2 minuty, dokud nezhoustne v čokoládový krém. Pokuste se krém nepřešlehat, jinak díky vlivu chladu příliš ztuhne a hůře se s ním pracuje.
Krém natřete na korpus, uhlaďte a nakonec nasypejte drobečky korpusu. Drobečky pouze lehce stlačte dlaní do krému, aby se příliš nesypaly a můžete dort vyndat z formy.