Fit koláč ´Strawberry mountains´

Rada vymýšľam pri varení a nikdy sa nedržím receptu, tak som sa pokúsila o zdravé piškótové cesto a osviežila ho ovocím.

LastDiva

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 2 vajcia
  • 100 g horkej čokolády
  • 5 PL pohánkovej múky
  • 5 PL vlažnej vody
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1,5 dcl namočených ovsených vločiek
  • 40 kvapiek stéviového sladidla
  • ¼ prášku do pečiva s vinným kameňom

Ozdoba

  • 350 g mrazených jahôd (môžu byť aj čerstvé)

Postup

1

Ako prvé roztopíme horkú čokoládu nad parou s 1PL kokosového oleja.

2

Žĺtka z dvoch vajíčok vyšľaháme so stéviovým sladidlom, pridáme pohánkovú múku, kypriaci prášok a vodu.

3

Vareškou vmiešame namočené ovsené vločky a vychladenú čokoládu (nesmie byť tuhá).

4

Bielka vyšľaháme do peny a postupne vmiešame do cesta.

5

Na záver vystelieme plech (1/2 klasického plechu alebo kruhový plech) papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Mrazené jahody povkladáme na cesto "špicatým" koncom. Pečieme 20–30 minút pri 180 °C.

Poznámka

Odporúčam zohnať veľké jahody, aby z toho vznikli hory ako som nazvala tento recept. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché fitness palačinky jen ze 2 ingrediencí

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

7 nejoblíbenějších smoothies na podporu hubnutí i dobrou náladu

Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Křupavé zeleninové placičky s česnekem a jarní cibulkou

Dýňová polévka s červenou čočkou a kokosovým mlékem

Jahodový dort

Cizrna se zeleninou a rýží na indický způsob

Citrónový krém (lemon curd)

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony

Nepečené knoflíčky ze sušených švestek, rozinek, mandlí a oříšků

Lahodná mrkvová buchta s vanilkovým krémem ve 3 krocích

Smetanové kuře v kukuřičné strouhance