Fit koláč ´Strawberry mountains´

Rada vymýšľam pri varení a nikdy sa nedržím receptu, tak som sa pokúsila o zdravé piškótové cesto a osviežila ho ovocím.

LastDiva

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 2 vajcia
  • 100 g horkej čokolády
  • 5 PL pohánkovej múky
  • 5 PL vlažnej vody
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1,5 dcl namočených ovsených vločiek
  • 40 kvapiek stéviového sladidla
  • ¼ prášku do pečiva s vinným kameňom

Ozdoba

  • 350 g mrazených jahôd (môžu byť aj čerstvé)

Postup

1

Ako prvé roztopíme horkú čokoládu nad parou s 1PL kokosového oleja.

2

Žĺtka z dvoch vajíčok vyšľaháme so stéviovým sladidlom, pridáme pohánkovú múku, kypriaci prášok a vodu.

3

Vareškou vmiešame namočené ovsené vločky a vychladenú čokoládu (nesmie byť tuhá).

4

Bielka vyšľaháme do peny a postupne vmiešame do cesta.

5

Na záver vystelieme plech (1/2 klasického plechu alebo kruhový plech) papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Mrazené jahody povkladáme na cesto "špicatým" koncom. Pečieme 20–30 minút pri 180 °C.

Poznámka

Odporúčam zohnať veľké jahody, aby z toho vznikli hory ako som nazvala tento recept. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečená polenta s mletým masem

Jednoduchý kuskus s vařenou zeleninou

Jemné podmáslové muffiny s hutnou kakaovou polevou a ořechy

Mangový džus

Video: 6 originálních dezertů z mikrovlnky, hotových do 5 minut

Bezlepkový čokoládový dortík

Zapékané cuketové palačinky se šunkou, klobásou a sýrem

Luční salát

Hráškový krém s opečenou slaninou

Losos s květákovou kaší

Salát s avokádem a kuřecím masem

Brokolice zapékaná s parmazánem, slaninou a zakysanou smetanou