Suroviny na cca 6 sendvičů:
Dresing:
Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek taky oloupeme a společně s dýní rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct na 180° na cca 25 minut.
Upečenou dýni s česnekem rozmačkáme vidličkou, přidáme sůl, pepř, vejce a pokrájenou bazalku. Ze směsi tvarujeme burgerové placičky (ideální je použít servírovací formičku), které opět vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme znovu péct na dalších 15 - 20 minut.
Mezitím si připravíme dresing. Jednoduše smícháme smetanu s pokrájenou pažitkou, rozetřenými dvěma stroužky česneku a ochutíme solí a pepřem.
Na pánvi na kapce oleje opečeme toastový chleba (možné udělat i v topinkovači) a postupně mezi dva plátky skládáme nejprve polníček, na něj položíme dýňový burger a nahoru dresing. Hotovo!