Citronové cupcake s liči a tvarohovým krémem
Když jsem byla dnes nakoupit hned mi padl zrak na tu malou, narůžovělou kuličku s ostýnky jako ježek. Přiznám se bez mučení, nevěděla jsem, co to je. Liči jsme nikdy nejedla, natož abych z něj něco připravovala. Liči voní po růžích a chuť je podobná hroznovému vínu. Malý kulatý plod má tenkou kožovitou růžovou slupku, která se snadno loupe. Chuť liči je přirovnávána k chuti hroznového vína nebo kompotovaných mandarinek. Uvnitř plodu je pecka velikosti fazole, která není jedlá. Skvělá volba pro ozvláštnění cupcake.

Ingredience na 10 porcí
Ingredience:(hrnek 200ml)
- 1 a 1/3 hrnku polohrubé mouky
- 2/3 hrnku třtinového cukru
- ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- ¾ lžičky jedlé sody
- citronová kůra
- špetka soli
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce citronové šťávy
- ¼ hrnku oleje
- 150 g liči
Tvarohový krém
Ingredience:
- 150g polotučného tvarohu
- 30g třtinového cukru moučka
- 40g másla
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Liči oloupeme a vypeckuje, dužinu rozmixujeme tyčovým mixérem. Všechny suché ingredience smícháme a postupně do nich přilijeme směs těch mokrých a pyré z liči. Těstem naplníme formu na cupcaky (muffiny).
Pečeme ideálně na horkovzduch asi 15 minut, ke konci raději zkontrolujeme špejlí. Upečené cupcaky necháme 5 minut odpočinout a poté vyklopíme na mřížku.
Můžeme pak nazdobit např. tvarohovým krémem či jíme jen samotné.
Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Směsí pak dortíky nazdobte.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře