fbpx

Citronové cupcake s liči a tvarohovým krémem

Když jsem byla dnes nakoupit hned mi padl zrak na tu malou, narůžovělou kuličku s ostýnky jako ježek. Přiznám se bez mučení, nevěděla jsem, co to je. Liči jsme nikdy nejedla, natož abych z něj něco připravovala. Liči voní po růžích a chuť je podobná hroznovému vínu. Malý kulatý plod má tenkou kožovitou růžovou slupku, která se snadno loupe. Chuť liči je přirovnávána k chuti hroznového vína nebo kompotovaných mandarinek. Uvnitř plodu je pecka velikosti fazole, která není jedlá. Skvělá volba pro ozvláštnění cupcake.

Citronové cupcake s liči a tvarohovým krémem

Ingredience na 10 porcí

Ingredience:(hrnek 200ml)

  • 1 a 1/3 hrnku polohrubé mouky
  • 2/3 hrnku třtinového cukru
  • ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • ¾ lžičky jedlé sody
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ¼ hrnku oleje
  • 150 g liči

Tvarohový krém
Ingredience:

  • 150g polotučného tvarohu
  • 30g třtinového cukru moučka
  • 40g másla

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Liči oloupeme a vypeckuje, dužinu rozmixujeme tyčovým mixérem. Všechny suché ingredience smícháme a postupně do nich přilijeme směs těch mokrých a pyré z liči. Těstem naplníme formu na cupcaky (muffiny).

2

Pečeme ideálně na horkovzduch asi 15 minut, ke konci raději zkontrolujeme špejlí. Upečené cupcaky necháme 5 minut odpočinout a poté vyklopíme na mřížku.

3

Můžeme pak nazdobit např. tvarohovým krémem či jíme jen samotné.

4

Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Směsí pak dortíky nazdobte.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře