Skvělá pravá italská pizza na tři způsoby

Protože jsem pořádala rodinný oběd na téma italské kuchyně, pizza nemohla chybět. A hodně lidí = hodně chutí, takže jsem volila různé náplně. Vy si je můžete upravit podle sebe, ale i takovéto kombinace nebyly vůbec špatné. Množství surovin na těsto je předepsáno cca na 1,5 pizzy pečené na hranatém plechu. Já tedy dělala z dvojité dávky.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto na 1,5 pizzu pečenou na větším plechu:
  • 360 g hladké mouky
  • 180 ml vody
  • lžička soli
  • 5 g droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
Náplň 1:
  • konzerva tuňáka
  • jarní cibulka
  • červená paprika
  • mozzarella
  • podušená pokrájená rajčata či konzervovaná rajčata
  • bazalka
Náplň 2:
  • podušená pokrájená rajčata či konzervovaná rajčata
  • bazalka
  • tvrdý sýr dle chuti
  • šunka
  • žampiony
  • čerstvý špenát
Náplň 3:
  • podušená pokrájená rajčata či konzervovaná rajčata
  • bazalka
  • tvrdý sýr dle chuti
  • klobása
  • čerstvý špenát
  • sterilovaná kukuřice
  • mozzarella

Postup

1
V míse promícháme mouku a sůl. Přidáme droždí, vodu a vše důkladně promísíme (já použila robot). Teprve nyní, když nám mouka pojala veškerou vodu, přidáme olej. Hotové těsto je středně tuhé, neroztékavé konzistence jako na obrázku. A metla z robotu zůstane takhle krásně čistá.
2
Těsto naporcujeme a vyválíme tři těstové koule. Každou dáme na větší misku či talíř. Potřeme je lehce olejem a důkladně je přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychaly. Nyní je vložíme do lednice a necháme enzymy, aby dokončily ostatní práci za nás. (Těsto se dává do lednice ihned po uhnětení a naporcování.)
3
Druhý den je vyndáme a necháme je po dobu cca jedné hodiny odležet, aby získaly pokojovou teplotu. Pomocí válečku (nebo ručně) vyválíme kulaté (či hranaté) těsto, které dáme na pečící plech. Dozdobíme dle chuti. Pečeme v rozehřáté troubě na 250 stupňů 10-15 minut. Dobrou chuť.
4
1. pizza - tuňáková: potřít rozmixovanými rajčaty v konzervě či podušenými a rozmixovanými čerstvými rajčaty, posypat bazalkou, rovnoměrně rozmístit tuňáka, jarní cibulku, červenou papriku a plátky mozzarelly.
5
2. pizza - žampionová: opět potřít rozmix. rajčaty, posypat bazalkou, poklást plátky (či nastrouhat) tvrdého sýru dle chuti, šunkou, žampiony a lístky špenátu.
6
3. pizza - klobásovo-špenátová: opět potřít rozmix. rajčaty, posypat bazalkou, poklást plátky (či nastrouhat) tvrdého sýru dle chuti, špenátovými listy, klobásou na kolečka, kukuřicí a mozzarellou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Kaše z červené čočky

Ciabatta s opečenou slaninou

Vegetariánské kari

Jahodový dort s krémem z philadelphie

Nebezpečně rychlé tiramisu

Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem

Domácí rebarborovo-jahodová marmeláda jako od babičky

Špagety s avokádovou omáčkou a jarní cibulkou

Zeleninové rizoto ze 3 druhů rýže

Originální smetanový zákusek s kokosovými kuličkami

Matcha cake