fbpx

Ingredience na 10 porcí

  •  2 ks Lilek
  •  1 ks Římský salát
  •  1 ks Větší cibule
  •  1 ks Oranžová paprika
  •  1 ks Přírodní tofu
  •  2 ks Rajče
  •  4      Žloutky
  •  Olivový olej
  •  Sůl
  •  Pepř
  •  Provensálské bylinky

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Tofu si nakrájíme na plátky, které poté vložíme do marinády. Marinádu vytvoříme
z olivového oleje, provensálských bylinek s trochou pepře.

2

Zeleninu důkladně omyjeme. Lilek si nakrájíme na silnější kolečka, opepříme a restujeme
na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje.

3

Mezitím pokrájíme i zbytek zeleniny. Velikost salátu přizpůsobíme plátkům lilku. Cibuli a
rajčata nakrájíme na tenké kolečka, zatímco papriku na proužky.

4

Po lilku dáme do pánve tofu, které restujeme z obou stran. Zatím co se nám dělá tofu,
si připravíme domácí majonézu.

5

Do mixéru vložíme žloutky a zapneme. Po chvíli přidáváme olivový olej dle potřeby.
Když se nám zdá dostatečně hustá mixér vypneme a majonézu dochutíme solí a pepřem.

6

Servírování: Na talíř položíme plátek lilku, lehce potřeme majonézou a na vrch položíme
salát. Dále na sebe vrstvíme cibuli, papriku, restované tofu a rajčata. Lehce zakápneme
majonézou, položíme plátek lilku a podáváme.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře