Tofu si nakrájíme na plátky, které poté vložíme do marinády. Marinádu vytvoříme
z olivového oleje, provensálských bylinek s trochou pepře.
Zeleninu důkladně omyjeme. Lilek si nakrájíme na silnější kolečka, opepříme a restujeme
na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje.
Mezitím pokrájíme i zbytek zeleniny. Velikost salátu přizpůsobíme plátkům lilku. Cibuli a
rajčata nakrájíme na tenké kolečka, zatímco papriku na proužky.
Po lilku dáme do pánve tofu, které restujeme z obou stran. Zatím co se nám dělá tofu,
si připravíme domácí majonézu.
Do mixéru vložíme žloutky a zapneme. Po chvíli přidáváme olivový olej dle potřeby.
Když se nám zdá dostatečně hustá mixér vypneme a majonézu dochutíme solí a pepřem.
Servírování: Na talíř položíme plátek lilku, lehce potřeme majonézou a na vrch položíme
salát. Dále na sebe vrstvíme cibuli, papriku, restované tofu a rajčata. Lehce zakápneme
majonézou, položíme plátek lilku a podáváme.