Domácí lučina ze 3 surovin

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Kupované žervé obsahuje mnohdy velké množství soli a konzervantů, nehledě na to, že je poměrně tučné. Přitom je tak snadné vyrobit si tuhle dobrotu v pohodlí domova jen ze 3 základních surovin. 🙂 Pokud si jej navíc namažete na právě upečený kváskový chléb, radost vás nemine.

  • 200 g kvalitního bílého jogurtu (já používám bílý Hollandia)
  • 150 g zakysané smetany
  • špetka soli

Postup

1

Bílý jogurt smícháme se zakysanou smetanou a špetkou soli a důkladně promícháme, abychom vytvořili hladkou a krémovou konzistenci.

2

Jogurtovou směs přelijeme do plátýnkem vyložené nádoby, tak aby na dně vznikl prostor pro odkapávání syrovátky. Plátýnko můžete k okraji nádoby připevnit gumičkou nebo provázkem.

3

Takto necháme v lednici odkapat nejlépe přes noc. Minimálně však 5 hodin, jinak bude lučina stále příliš řídká.

4

Hotovou lučinu můžete podle libosti ochutit např. čerstvými bylinkami, jarní cibulkou nebo česnekem. Nejjednodušší, ale zároveň nejlepší, je ale stejně plátek kváskového žitného chleba se základní neochucenou lučinou a bohatě posypaný čerstvou řeřichou nebo pažitkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohankové muffiny s jablky a vlašskými ořechy

Zapékaná zelenina s kozím sýrem

Pomazánka z cizrny a červené řepy

Smetanová hlívová omáčka

Pistáciový chlebíček z cukety

Borůvkový dezert

Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Krůtí satay s arašídovou omáčkou a salátem

Pikantní udon nudle s tofu

Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Video: Fitness květákové tortily s koriandrem, pečené v troubě

Ovesná kaše s borůvkami, banánem a nektarinkou